Sportkleding kopen: 8 dingen om op te letten

De beste sportkleding is de kleding waarin je je goed voelt. Want wat er ook gebeurt, we zijn toch allemaal het liefst zelfverzekerd en comfortabel? Met een sportoutfit die functioneel is, goed past en geschikt is voor jouw sport zit dat wel goed. Dus hoewel het belangrijk is om je nieuwe look mooi te vinden, zijn er meer dingen waar je op moet letten om de beste koop te doen.

Veel mensen sporten in hun oude kloffie, maar vaak zit een echte sportoutfit véél beter, waardoor je je beter voelt én meer uit je workout haalt. Zeker het geld waard dus. Deze 8 tips helpen je bij het vinden van je volgende sportoutfit, ongeacht wat je graag draagt en hoe je beweegt. Of je nu wedstrijden loopt, graag wandelt of een welverdiende rustdag hebt in je nieuwe setje.

Materiaal

Een mix van katoen met elastaan of polyester is altijd goed voor sportkleding. Sportkleding moet lekker kunnen ademen om je koel en droog te houden. Synthetische stoffen zorgen voor een betere luchtstroom. En betere ventilatie zorgt ervoor dat je geen nare luchtjes krijgt, hoe erg je ook zweet.

Stretch

Niks vervelender dan een sportbroek waar je uitscheurt. Ai, ai, aiiii. Stretch is dus een must bij sportkleding. Je spant je lichaam niet alleen in, maar vraagt ook wat van je kleding. De meeste sportkleding heeft 2-way stretch, wat betekent dat het 2 richtingen op rekt. Premium sportkleding heeft vaak 4-way stretch wat leidt tot minder slijtage, een langere levensduur en meer bewegingsvrijheid tijdens het trainen. Zeker het overwegen waard dus. Ook met een kleinere portemonnee.

Heb je een maatje meer of meer stretch nodig? Start je zoektocht dan gelijk bij dames-sportkleding in grote maten. Dat voorkomt een hoop teleurstelling wanneer je niet vindt wat je zoekt in de winkelstraat. Wat maakt het uit welke maat er in jouw sportbroek staat? Als hij maar goed zit!

Schuren

Om in te trainen en actief bezig te zijn moet kleding comfortabel zijn. Schuurt je kleding? Dan is dat het enige waar je je op kunt concentreren. Supervervelend! Anti-schurende materialen moeten zacht en naadloos zijn voor maximaal comfort. Voordat je nieuwe sportkleding koopt is het een goed idee om het materiaal tegen je huid te voelen. Zo kan je vaak al inschatten of het gaat schuren of niet.

Geurtjes

We zweten allemaal als we sporten. Dat hoort er nu eenmaal bij. Maar je hoeft er niet vies van te gaan ruiken. Stoffen die te zwaar zijn en niet zweetafvoerend, zoals 100% polyester of katoen, plakken tegen je huid en onder je oksels, waardoor je meer kans hebt op nare geurtjes. Lichte, (gerecyclede) stoffen voeren zweet van het lichaam af, wat betekent dat je droger en frisser blijft tijdens je training.

Thermo

Als het weer omslaat, voel je pas echt het verschil tussen goedkopere sportkleding en premium items. Je wilt het voor een workout niet koud hebben om je vervolgens tijdens het bewegen suf te zweten in je trui. Sport je graag buiten? Ook tijdens de koude maanden? Zorg ervoor dat je kleding thermo-eigenschappen heeft, zodat je je eigen temperatuur comfortabel kunt houden.

Stijl 

Iedereen heeft een eigen stijl. Niet elk merk past dus bij ieder persoon. Zorg ervoor dat je de kleuren en ontwerpen kiest waar je je prettig bij voelt. Koop geen T-shirt in een felle kleur – die je toch niet draagt – alleen omdat hij afgeprijsd is.

Prijs/kwaliteit

Zeg eerlijk, we zijn allemaal gevoelig voor prijs. Toch? Dat is vaak het eerste dat je wilt weten. Maar kijk ook naar de prijs-kwaliteitverhouding. Krijg je waar voor je geld? Kijk naar alle eigenschappen van je nieuwe sportkleding en je kunt de waarde ervan beter beoordelen ten opzichte van soortgelijke producten.

Reviews

Ik blijf het herhalen: een van de beste manieren om meer over een product te weten te komen, is lezen wat anderen ervan vinden. Check of je recensies kan vinden op de productpagina of via Google. Zoek ook eens naar ervaringen met het merk. Maar let wel op voor neppe reviews.

Doe je voordeel met deze tips en shop met net zoveel liefde een sportoutfit als een spijkerbroek of ander kledingstuk waar we wél graag geld aan uitgeven. Veel shopplezier!