Semi-gezonde kinderkersthapjes | kerstboom met tomaat, komkommer en worstjes

Met de hele familie genieten van het kerstdiner? De kids zijn meestal niet de meest dankbare gasten aan de kersttafel, maar met deze eenvoudige hapjes smult iedereen. Of het nu tijdens het kerstontbijt, als feestelijk tussendoortje of voorgerecht voor hét diner is. O, en ook leuk: deze kinderkersthapjes doen het vast ook goed op school. Het mooie is, dat je deze vrolijke lekkernijen met enige assistentie van de kids in een handomdraai in elkaar flanst. Dit is deel 1 van 3.

★ Dit artikel schreef ik origineel voor het lifestyleplatform van AO.nl. ★

Lees hier meer leuke kersttips!

Semi-gezonde kerstboom met de kids op tafel toveren

Zo krijgen de kleintjes hun vitamientjes wel binnen. Met komkommer, tomaat en knakworstjes maak je in no time een feestelijke boom.

Ingrediënten

  • Knakworstjes
  • Komkommer
  • Cherrytomaatjes

Een kind kan de was doen! Of een kerstboom op een stokje maken in dit geval. Snijd de knakworstjes in de lengte door en de komkommer in reepjes. Begin met een ‘heel’ knakworstje en snijd zowel de komkommerreepjes als de worstjes steeds kleiner, zodat je de vorm van een kerstboom krijgt als je ze aan een satéprikker rijgt. Extra leuk is het om wat af te wisselen met de textuur en kleur. Draai de ene keer de binnenkant van het worstje naar boven en de andere keer de buitenkant. Hetzelfde geldt voor de komkommer. Het cherrytomaatje fungeert als piek. Lekker én leuk!