Schaam je dat je je schaamt: shoppen bij low budget winkels

Schaam jij je ervoor dat je bij de über low budget winkels shopt als Zeeman, Wibra, Scapino en Prijsmepper? Ik niet! Maar ik ken ze wel, die mensen die schichtig om zich heenkijken om te zien of er niemand bekends in de buurt is, en zich dan zo snel mogelijk door de schuifdeuren begeven. WAAROM?! Oké, als je bij Etos in de rij staat met je voorraadje condooms kan ik me hier nog iets bij voorstellen. Niet als je lekker betaalbaar gaat shoppen. Ik ben trots dat ik er leuk uit kan zien voor weinig geld & vind het grappig om heel hard de naam van een ‘minder coole winkel’ winkel te roepen als iemand me een compliment geeft over m’n kleding, schoenen of accessoires. Het imago van winkel waar alleen gymschoenen voor basisschoolleerlingen worden gekocht of je alleen een mooie outfit vindt passend bij je hoofddoek, is wat mij betreft onterecht. Tuurlijk kom je bij deze winkels ook heel veel items tegen waarvan je denkt: wuttt, voor wie is dit gemaakt? Wie trekt dit vrijwillig aan? Maar die dingen zie ik ook als ik bij Zara shop (wel iets minder). Gelukkig heeft niet iedereen dezelfde smaak, anders zou ik nooit zo lekker in de SALE kunnen shoppen.

Alsjeblieft mensen. Schaam je dat je je schaamt voor budget shoppen! Wat mij betreft is het super stoer dat je er top uit kunt zien en daarvoor niet je hele bankrekening hoeft te plunderen. Ze zijn er nog niet zover dat ze de kille enkel praktisch ingerichte winkels vervangen voor concept stores à la Sissy-Boy en VILA, maar hey: daar betaal je ook niet voor.

5 voordelen van shoppen bij de lowste low budget winkels van Nederland:

 • Gangpaden vol schoenen en kleding. Het assortiment is groot!
 • Geen verkoopmedewerker die gelijk op je nek springt als je de drempel overstapt.
 • Je portemonnee wordt er blij van.
 • Je blijft er niet langer hangen dan nodig is = ook goed voor je banksaldo.
 • De leuke schoenen en kledingstukken zijn er vaak nog in jouw maat, omdat veel te veel hipperds zich niet willen vertonen in dit soort winkels.

Ben jij zo iemand die zich schaamt en daarom veel leuke budgetproof deals misloopt? Niet van plan om je gezicht er wél te lazen zien? Lang leve online budget shoppen!

Ps. Welk item denk jij dat niet van een budgetwinkel komt?

13 thoughts on “Schaam je dat je je schaamt: shoppen bij low budget winkels

 1. Oh ik schaam me daar ook echt niet voor. Mijn hart maakt juist altijd een sprongetje als ik een leuk goedkoop rokje vind. Maar heel eerlijk gezegd pas ik de kleding meestal niet bij bijvoorbeeld zeeman, omdat het allemaal te groot is.

 2. Inderdaad, budgetshoppen is toch leuk! Het maakt mij niets uit of iets van Wibra komt of uit een dure winkel. Het gaat erom of je het product mooi vind, of dat nu een (nep) leren jasje is of make-up. Ik kocht een tijdje geleden een leren jasje bij Wibra en iedereen vroeg waar ik hem vandaan had 🙂 Dat is juist leuk!

 3. Ik ben er juist trots op als ik iets goedkoop heb kunnen krijgen en vertel juist hoe goedkoop iets was ipv hoe duur….daar wordt ik extra blij van. Bijna al mijn aankopen koop ik met korting…klinkt misschien erg…maar ik vind het juist een sport om het goedkoper te krijgen…hihi

 4. Heerlijk budget ! Ik schaam me idd niet als ik met een zeeman tas door de stad heen loop of als ik leuke schoenen bij de Bristol vind.

  Maar die hoed is die ook budget??

 5. Ik denk dat die hoed niet budget is en de rest wel, ik hou van budget dingen. Je kan er zo leuk uitzien en ik heb veel budget kleding hoor!!! ze zeggen dan wel vaak kwaliteit is minder nou mar sommige kledingstukken heb ik al echt lang

 6. Ik schaam me daar ook niet voor! Soms vind ik het wel grappig als ik complimentjes krijg over een blazer die bijvoorbeeld gewoon van de Wibra komt, mensen verwachten dat echt niet, terwijl ze best leuke dingen hebben!

 7. Ik denk dat de hoed of het rokje niét van een budgetwinkel komen.
  Ik vind dit trouwens echt een goed artikel, want hoewel ik me niet doodschaam, merk ik toch dat ik soms het gevoel heb dat ik één van de weinigen ben die ook graag bij Wibra, Zeeman of Bristol rondstruin, op zoek naar dé budgettopper. Zeker nu met kleding voor de baby, die groeit er immers al zo snel uit! En dan vind ik een broekje van 30 euro van Zara gewoon zonde. Liever besteed ik dat geld aan haar spaarrekening, een fijne vakantie of iets wat iets blijvends voor haar is.

  Dus complimenten voor dit artikel chick! xxx

 8. Ik schaam me er absoluut niet om om bv. bij de Wibra kleren te kopen.
  Ik gok op het bruine rugzakje. 🙂

 9. Ik houd er ook van. Vooral omdat ik het leuk vind om te variëren. Je kunt zo enorm veel geld besparen. Al is de kwaliteit vaak wel wat minder. Maar who cares; kan ik weer heerlijk wat nieuws uitzoeken.

 10. Hi Marloes,
  Heel herkenbaar! En nee, ik schaam me totaal niet. Het is toch juist een sport om voor zo weinig mogelijk er helemaal top uit te zien? En wat maakt het dan uit wáár je shopt? Mijn favorieten: HEMA (yay!), Scapino voor de kids en online outlets waar je heel veel mooie merken met meer dan 70% korting kunt shoppen. Love it!
  Ik gok dat de top niet budget is.
  Groetjes, Simone

 11. Ik krijg juist complimenten dat ik altijd zo gekleed ben.
  Ik ben een echte budget shopper en reuze blij met mijn aanwinsten.

Comments are closed.