Romantisch weekendje weg met je lief: zo doe je het goed(koop)

Valentijnsdag hebben we al achter de rug, maar dan betekent natuurlijk niet dat je jouw vriend of vriendin niet mee kunt nemen voor een ultiem romantisch weekendje in eigen land… Doen! Wat is er nou leuker dan samen met je lover op pad gaan en nieuwe plekken ontdekken? Met een (roze) toeristenbril genieten van jullie bestemming én elkaar. Hier volgen – in samenwerking met HotelSpecials – een aantal supersimpele, budgetproof tips.

Welke bestemming wordt het?

Kies een plek uit waar jullie allebei nog niet zijn geweest, of misschien zelfs nog nooit van gehoord hebben. Bij voorkeur lekker budgetproof in eigen land. De grote Nederlandse steden zoal Utrecht, Amsterdam en Rotterdam zijn te gek, maar het is misschien wel leuk om juist eens iets anders te kiezen, zoals Amersfoort of Almelo. Over ’t algemeen zijn de ‘minder toeristische steden’ ook een stukje goedkoper.

Beeld: HotelSpecials.

Boek een kamer met bubbelbad

Wanneer je er samen even lekker tussenuit bent, dan wil je maar 1 ding: ontspannen! Dat doe je natuurlijk door er samen op uit te gaan, maar ook door even helemaal niks te ‘hoeven’, behalve relaxen in je eigen(!) bubbelbad. Gaan er bij jou alarmbellen rinkelen? Een hotelkamer met jacuzzi duur? Nee, hoor! Hoeft niet. Bekijk hier de hotelaanbiedingen van HotelSpecials: hotelkamers mét bubbelbad.

Neem kaarsjes, wijn en muziek van thuis mee

Over dat badderen gesproken: wel zo leuk als je er dan een fles wijn of prosecco bij kunt opentrekken. Bubbels in bad en bubbels in je glas. Zie je het al voor je? Dingen zoals kaarsjes (bij voorkeur de wat ‘veiligere’ variant in een glaasje) en een wijntje kun je ook prima van thuis meenemen. Maakt de verleiding om de minibar te plunderen (niet zo budgetproof) weer kleiner. En als je toch lekker aan ’t inpakken bent, gooi dan ook een boxje in je rolkoffertje voor een romantische noot.

Probeer lokale lekkernijen

Dit is 1 van mijn favorieten als ik weg van huis ben! Lokale favorieten. Eet Bossche bollen in Den Bosch, vlaai in Limburg en proef Boomsma Beerenburg in Leeuwarden. Bestel oesters of mosselen in Zeeland en een nachtje samen dansen in Rotjeknor sluit je af met een kapsalon. Wel allebei wat anders bestellen hè? Zo kun je van elkaar proeven. En, groot voordeel van lokale lievelings: ze zijn meestal hartstikke betaalbaar.

betaalbaar michelinster restaurant
Tip: verdiep je ook eens in hoe ‘betaalbaar’ een Michelinster-restaurant kant zijn!

Reserveer alvast bij dat te gekke restaurant (met korting)

Doe vooraf research naar de lekkerste restaurants en leukste op jouw bestemming. Ik zwerf uiteindelijk altijd met trek over straat samen met mijn vriend en daar word het niet gezelliger op. Van tevoren boeken kan ook voordelig uitpakken! Zo krijg je tijdens IENS Festival 50% korting op geselecteerde restaurants en kun je ook altijd een beroep doen op de Restaurantkaart voor een heerlijk diner waar je niet de hoofdprijs voor betaalt.

Zo, we’ve got the basics covered. Ontstress, las nog ergens een lange wandeling in het bos of op het strand in en kijk elkaar diep in de ogen na een glaasje teveel: jullie weekend kan niet meer stuk. Alle aandacht voor elkaar!