Goedkoop dagje uit met de Amersfoort Citycard

Zoals je misschien wel weet, LAT’en mijn vriend en ik er al 5 jaar op los. Hij woont in Epe. Ik in Haarlem. Daar zit zo’n 130 kilometer tussen. 1,5 uur met de auto of meer dan 2 uur met het ov. Al die jaren konden we het nooit eens worden over waar we samen wilden wonen, maar sinds dit jaar is Amersfoort een serieuze optie.

dagje uit amersfoort

Voordat we begin dit jaar serieus naar koophuizen begonnen te kijken, was ik natuurlijk wel al meerdere malen in de stad geweest om de sfeer te proeven, maar eind juni was het tijd om de toerist uit te hangen. In samenwerking met HotelSpecials en VVV Amersfoort ging ik een dag op pad met de Amersfoort Citycard. Echt een aanrader voor een betaalbaar dagje uit!

dagje uit amersfoort

Weekendje weg in Nederland? Kies Amersfoort!

Ik vind Amersfoort een superleuke bestemming voor een stedentrip in eigen land. De stad is niet zo hip als Amsterdam, Rotterdam of Utrecht. Maar minstens zo leuk door de combinatie van cultuur, leuke winkels en gezellige eettentjes. En als het regent tijdens je citytrip is er ook nog genoeg leuks te doen in de musea, de bios of het theater.

Een goedkoop hotel in Amersfoort vind je al vanaf € 40* per kamer per nacht aan de rand van de historische stad. Dat is € 20 per persoon. Daar krijg je tegenwoordig in onze hoofdstad niet eens meer een bed in een hip hostel voor.

dagje uit amersfoort

Wat kun je met de Amersfoort Citycard?

‘De Amersfoort Citycard biedt je de mogelijkheid om de stad op vele manieren te ontdekken. Bezoek musea, maak een tocht per rondvaartboot of wandel mee met een ervaren gids door de stad. Naast het bezoeken van toeristische attracties in Amersfoort, kun je nu ook diverse attracties in de regio bezichtigen. Breng een bezoek aan Bunschoten –Spakenburg, die bekend staan om hun klederdracht en visserij. En ontdek Baarn en Soest met hun kasteel en paleis midden in een prachtige natuurrijke omgeving.’ Per Citycard mag je 4 attracties uitkiezen waar je gratis toegang tot krijgt, maar je krijgt met de kaart ook korting bij andere attracties, winkels en horecagelegenheden.

Wat kost de Amersfoort Citycard?

Het mooie aan de Amersfoort Citycard is dat ‘ie echt amper van je weekendje-weg-budget snoept. Voor € 12,50 per persoon ben je klaar. Zo fijn! Voor die € 12,50 krijg je dus minimaal 4x gratis entree bij een culturele activiteit. Als je de kaart slim gebruikt, bespaar je nog veel meer!

dagje uit amersfoort

Waar koop je de Amersfoort Citycard?

Je kunt gewoon bij het VVV  – op de hoek van het plein bij de Onze Lieve Vrouwentoren – vragen naar de kaart. Je rekent dan € 12,50 af en ontvangt een doosje met een boekje met meer info over de kaart, en de 4 pasjes die je inlevert bij de verschillende attracties in ruil voor gratis entree. Let wel op: voor sommige activiteiten en attracties moet je al bij het VVV een kaartje kopen of ruilen. Informeer hier naar.

Bucketlist: cultureel doen en stempels verzamelen in ruil voor cadeautjes

Toen wij onze Citycards bij het VVV ophaalden, zag ik ook een stempelkaart liggen. De bucketlist-stempelkaart. En laat ik nou dol zijn op dingen verzamelen. Als je de hele lijst afvinkt, krijg je een cadeaupakket ter waarde van € 50 én mag je jezelf een echte Amersfoorter noemen. Bij 5 stempels krijg je de enige echte Amersfoort-vlag en wie 7 stempels verzamelt krijgt een verrassingspakket t.w.v. € 25. Helaas heb ik niet genoeg stempels weten te verzamelen in 1 dag omdat we op maandag waren en veel dicht was. Maar, volgende keer beter! Ik – en jij – heb nog tot eind augustus de tijd.

Mijn culturele aanraders in Amersfoort

Samen met m’n moeder deed ik dus een dagje Amersfoort. En wat hebben we veel geleerd over de stad. Ik zou je aanraden om sowieso de Onze Lieve Vrouwentoren te beklimmen, de boottocht te maken en de stadswandeling te doen. Maar let wel op: wat betreft informatie en de verhalen die verteld worden, is er best wat overlap. En dat alles voor € 12,50. Wel is het gebruikelijk dat je de vrijwillige gidsen van Gilde Amersfoort en Waterlijn een kleine fooi geeft. Houd daar dus rekening mee. Maar het is niet verplicht.

Dus. Dagje uit of weekendje weg in Nederland? Ga eens naar Amersfoort!

*) Prijzen zijn op basis van 2-persoonsbezetting, inclusief btw, exclusief servicekosten van € 10 bij 1 nacht en € 15 bij meerdere nachten en eventuele citytax.