Het hele jaar goedkoop uit eten? Met deze budgettip kan het!

Ben je net als ik ook zo’n liefhebber van uit eten gaan en de leukste hotspots te ontdekken? Niet te hoeven bedenken wat je op tafel moet voorschotelen, niet te hoeven koken en niet te hoeven afwassen: ik vind het heerlijk! Helaas zit er natuurlijk ook een kostenplaatje aan, waardoor het echt niet voor iedereen is weggelegd om regelmatig uit eten te gaan. Mijn budgettip? De (digitale) RestaurantKaart. En wij mogen ‘m voor Budgetproof.nl uitproberen!

restaurantkaart

Bij 600 restaurants met korting eten

Met keuze uit ruim 600 restaurants – het aanbod groeit dagelijks – kun je het gehele jaar door goedkoop uit eten bij de mooiste zaken. Van bistro’s tot aan restaurants met een Michelin-ster, je kunt het zo gek niet bedenken. En dat door het hele land. Bovendien krijg je altijd 50% korting op het eten en het voordeel: je kunt de lekkerste gerechten kiezen van de kaart. Dus geen menu’s die speciaal zijn samengesteld, maar ruime keuze van de reguliere menukaart. Ook maakt het niet uit op welke dag je uit eten wilt gaan. Wil je een keer doordeweeks? Dat kan! Liever in het weekend? Dat kan ook! Als je maar wel van tevoren reserveert en checkt of op de door jouw gewenste dag de korting geldt.

restaurantkaart

Hoe werkt het?

De aanschaf en het gebruik van de RestaurantKaart is heel eenvoudig en goedkoop. Al voor € 6,99 per maand is ‘ie van jou. Via de website van RestaurantKaart abonneer je je via 1 minuut via het digitale aanmeldformulier. Vervolgens download je de app in de Google Playstore of de App Store, zodat je de app altijd bij de hand hebt.

Na een kleine berekening uit de losse pols blijkt: je hebt het bedrag van de RestaurantKaart er ongeveer bij 3x per jaar uit eten gaan (bij een deelnemend restaurant) al uit.

restaurantkaart

In de app vind je de vele restaurants, waarna je telefonisch een reservering maakt. Vergeet niet erbij te vermelden dat je de RestaurantKaart meebrengt. In de app kun je overigens filteren op plaatsnaam, maar ook op type keuken. Ook kun je zien op welke dagen de korting geldt en voor hoeveel personen. Klaar om te gaan? Na een heerlijk avondje uit toon je de app in het restaurant waarna je 50% korting op het eten krijgt! Simpeler kan niet, toch? Zo is uit eten gaan nóg leuker.

Binnenkort ga ik de RestaurantKaart voor het eerst proberen in Haarlem – mijn favoriete stadje. Ben je benieuwd waar ik de avond ga doorbrengen? Stay tuned, want in een nieuwe blog lees je mijn ervaringen!