Roadtrippen in Ierland: tips om te zien en doen – dit wil ik!

Ieder jaar pakken mijn moeder, broertje en ik onze rolkoffertjes in voor een weekendje weg. Vorig jaar kwam we uit in Dublin. Een bestemming die ik misschien alleen niet had uitgekozen, maar die me zeker nieuwsgierig heeft gemaakt naar de rest van het land. Zó nieuwsgierig zelfs dat ik dolgraag een keer zou roadtrippen door Ierland. En mooi meegenomen, een roadtrip kan zo goedkoop of kostbaar uitpakken als je wil. Eén ding is zeker: de herinneringen zijn onbetaalbaar als je onderstaande tips meeneemt.

Je autovakantie door Ierland plannen

Supergaaf natuurlijk, om je roadtrip helemaal zelf samen te stellen, maar stiekem best een pokkewerk. Of eh, het kost gewoon veel tijd, research en geduld. Liever volledig zorgeloos op vakantie? Dan heeft Pharos Reizen hele toffe opties voor een fly drive Ierland. Zo kun je een 14-daagse rondreis in Ierland maken en slapen bij de locals in bed & breakfasts of boek je een vakantie vol Ierse mythes & legendes. Yes please!

Oke, hoe zou mijn toekomstige roadtrip eruit zien? Je kunt natuurlijk niet álles zien tijdens 1 vakantie, dus het échte noorden van Ierland bewaar ik voor een combinatiebezoek aan Ierland en Schotland, maar onderstaande must-sees en activiteiten wil ik dolgraag afvinken.

Een citytrip maken binnen de roadtrip: Dublin of Belfast

Na een weekje natuur snak ik meestal echt weer naar een stad. De perfecte roadtrip bestaat dan voor mij ook uit een combinatie van deze 2. Dublin is de ideale start van een Ierland-roadtrip als je niet van plan bent om vanuit Nederland met de boot over te steken. Kun je mooi nog een bezoekje brengen aan het Guinness-museum en he Temple Bar-district voordat je de sleutels van je huurauto ophaalt. En word je op mooi weer getrakteerd? Eet dan je fish and chips in het mooie St. Stephen’s Green park. Zelf wil ik trouwens ook graag Belfast nog eens zien. Deze stad is ook prima te bereiken vanuit Dublin (2 uurtjes met de trein) en er rijden ook enorm goedkope bussen die je er voor nog geen tientje naartoe brengen.

Ik sliep trouwens in het Ferryman Town House hotel (boven een rasechte Ierse pub), om de hoek bij de Facebook headquarters. Echt príma hotelletje, maar wel 15 – 20 minuutjes wandelen tot het centrum. En kijk die ontbijtruimte! Hysterisch, maar een geweldige locatie om je Irish breakfast te verorberen.

De meren en bergen uit Keltische mythes en legendes bezoeken

Terwijl ik me verlekker aan die prachtige natuur gaat Enya al automatisch in mijn hoofd zingen. Vertel me meer over die Keltische mythes en legendes! Ben heel benieuwd of die mooie bergen en meren uit de Keltische mythes en legendes ook zo mysterieus aanvoelen. Ze zijn in ieder geval echt snoepjes voor het oog!

Ervaren wat ‘de craic‘ nou precies is

Kies je de juiste Ierse pub uit (en er zijn er genoeg om uit te kiezen), dan ervaar je pas echt wat ‘de craic‘ is. De watte? De unieke sfeer in Ierse pubs: een perfecte combinatie van gelach, geproost, gehuil, gefilosofeer en muziek maken.

Dwars door Galway County toeren

Galway schijnt een van de mooiste regio’s te zijn. Ik wil hier het supermooie Kylemoore Abbey kasteel bezoeken en door de victoriaanse tuinen slenteren. Daarna stappen we weer in de auto – stel ik me voor – om de spannende route (in de vorm van een lus) te rijden langs de adembenemende kust vanaf Clifden. De route heet niet voor niets de Sky Drive, dat zegt genoeg toch? Ook het Connemara National Park gaat zeker op de planning! Wie weet komen we de bekende wilde Connemara-pony’s nog tegen.

Over het randje kijken bij de kliffen van Moher

Je kunt Ierland niet bezoeken en de dramatische Cliffs of Moher overslaan! Zelfs op een bewolkte, regenachtige dag (waarvan Ierland er genoeg heeft) schijnen deze natuurlijke rotsformaties behoorlijk dramatisch te zijn. Het is de #1 toeristische natuurattractie van Ierland als ik het goed heb.

Logeren bij de Ieren thuis

Je kunt natuurlijk lekker budgetproof een tentje opzetten tijdens je Ierland-roadtrip, maar zorg dat je minimaal 1 keer bij de Ieren thuis logeert. Wel zo’n leuke ervaring. Bed & breakfast zoals ze horen te zijn. Lekker kneuterig en met enorm gastvrije eigenaren.

Zo. En dat was nog niet eens alles van wat ik wil zien. Wanneer kan ik vertrekken? Ierland here I come! Heb jij nou ook nooit genoeg aan die 25 vakantiedagen die de meeste Nederlanders van hun baas krijgen? Lees dan mijn blog over het slim gebruiken van je vakantiedagen en verlofdagen, zodat je dit jaar 2 maanden op reis kunt!

One thought on “Roadtrippen in Ierland: tips om te zien en doen – dit wil ik!

Comments are closed.