Primark jeans van duurzaam katoen

Yesss, Primark, yesss. De budgetketen verkoopt de eerste jeanscollectie van 100% duurzaam katoen. De nieuwe skinny jeans voor dames zijn verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren: indigo, zwart en lichtblauw. En hoewel ze duurzaam geproduceerd zijn, kosten ze maar €17,-.

Na pyjama’s van duurzaam katoen nu ook spijkerbroeken

Met deze nieuwe jeanslijn komt Primark steeds meer tegemoet aan de wensen van hun klanten: modieuze jeans op basis van volledig duurzaam katoen, maar wél voor een betaalbare prijs. Deze eerste jeanscollectie op basis van duurzaam katoen is een belangrijke stap op weg naar het gebruik van duurzaam geteelde katoen voor het hele productassortiment van Primark. Eerder introduceerde Primark al pyjama’s van sustainable cotton; een van de meest succesvolle productlijnen van Primark, waarvan inmiddels meer dan 11,2 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Primark Sustainable Cotton-programma

De nieuwe jeans zijn gemaakt met katoen uit het Primark Sustainable Cotton-programma, dat in 2013 in India van start ging. Het programma helpt boeren en boerinnen om meer verantwoorde teeltmethoden toe te passen, onder andere door minder chemische pesticiden en water te gebruiken. Daarnaast ontvangen zij een verhoogde vergoeding, zodat ze beter in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Het programma werd vorig jaar uitgebreid naar Pakistan, wat betekent dat er momenteel meer dan 28.000 boeren en boerinnen een opleiding volgen of inmiddels hebben voltooid.

De jeanslijn, één van de meest populaire productlijnen van Primark, is onderdeel van het Primark Cares-initiatief. Eerder werden onder ditzelfde initiatief een recyclede polyester top, legging en 2 biologisch afbreekbare waterflessen uitgebracht in samenwerking met de Britse fashion-influencer Alice Liveing.

In de loop van dit jaar volgen er meer producten van duurzaam katoen, waaronder ook interieurartikelen. Ik kan niet wachten!