Trend: niet waxen, maar sugaring | Sweet & Smooth, Amsterdam

Waxen kennen we allemaal wel. Een erg lekker gevoel is het niet, maar glad worden je benen, bovenlip oksels en schaamstreek er wel van. Alleen waxen kent wat nadelen. Denk bijvoorbeeld aan haartjes die afbreken (hier had ik bij mijn eerste waxbehandelingen erg veel last van, waardoor het resultaat onwijs tegenviel) en een beschadigde huid. De hipste variant van ontharen tegenwoordig is ‘sugaring‘. Volledig natuurlijk ontharen met suiker. 

sugaring Amsterdam - ontharingstrend

Toen ik van ontharingssalon Sweet & Smooth (Amsterdam) een mailtje kreeg of ik het eens mee wilde maken, won mijn nieuwsgierigheid het! Wie weet heb je wel op mijn Instagram Stories gezien hoe het eraan toe ging? Ik mocht uit verschillende behandelingen kiezen, maar aangezien ik ook IPL-behandelingen onderga, koos ik voor mijn onderbenen.

Een kleine week voordat ik op vakantie zou gaan, stond mijn afspraak gepland. Zou ik nog met gladde benen op mijn vakantiebestemming aankomen? Ik kan alvast verklappen: missie geslaagd. Scheren of waxen geeft echt niet zo’n – langdurig – zacht resultaat.

sugaring Amsterdam - ontharingstrend

Beste ontharingssalon van Nederland

Ongeveer 2 jaar geleden begon eigenaresse Nicoleta – na voor verschillende salons gewerkt te hebben – haar eigen sugaring-salon in Amsterdam. Een superknusse salon met huiskamergevoel waar je alleen op afspraak terecht kunt. Zo kunnen Nicoleta en haar meiden je de tijd geven die je verdient. Met succes! Vorig jaar werd Sweet & Smooth al door Treatwell verkozen tot ‘Beste ontharingssalon van 2016’. Het zal mij dan ook niet verbazen als je binnenkort ruim op tijd moet reserveren, wil je hier weer glad en zacht de drempel over stappen.

sugaring Amsterdam - ontharingstrend

Sugaring – hoe en wat?

Sugaring is eigenlijk een combinatie van deep tissue massage, exfoliate en ontharen. De suikerpasta werd stevig over mijn been gemasseerd om daarna in een vloeiende beweging weer verwijderd te worden. De suikerpasta’bal’ wordt weer bij het volgende stukje van mijn been hergebruikt. De pasta neemt alleen je haartjes en dode haarcellen mee en hecht zich niet aan de rest van je huid. Doet het pijn? Nee, minder dan waxen vind ik, maar het kán wel gevoelig zijn. Tijdens de behandeling kletsen Nicoleta en ik vrolijk door over bloggen en haar zaak. Ik krijg zelfs nog even op mijn kop dat ik niet vaak genoeg scrub. Helemaal waar. Schiet er vaak genoeg bij in! Dat Nicoleta dat aan mijn huid ziet, laat wel zien dat ze een echte sugaring-expert is.

De behandeling duurt iets langer dan ik gewend ben voor mijn wax- en IPL-afspraken – een half uurtje – maar is eigenlijk heel erg relaxed! Wie had gedacht dat ontharen nog eens een ontspanmoment zou worden? Na afloop krijg ik zelfs nog advies over het scrubben en ga ik met 2 nieuwe producten en 2 zachte benen weer op weg naar mijn volgende afspraak.

sugaring Amsterdam - ontharingstrend

Een paar voordelen van sugaring

  • Het is minder pijnlijk omdat er met de haarrichting mee wordt onthaard.
  • Je huid blijft niet plakken en wordt niet beschadigd.
  • De suikerpasta is puur natuur: suiker, citroen en water. Dat is alles! Ook geschikt voor de gevoelige huid dus.
  • Met sugaring kunnen ook hele korte haartjes verwijderd worden.
  • De suikerpasta is niet heet.
  • De suikerbal gaat na jouw behandeling gewoon de prullenbak in. Heel anders dus dan zo’n waxstick.
  • Er blijft geen ‘plak’ op je lichaam achter, want het is er gewoon met water af te poetsen.

Wat kost sugaring bij Sweet & Smooth in Amsterdam?

Bij Sweet & Smooth betaal je €20,00 voor een sugaring-behandeling van de onderbenen inclusief knie (zo’n lastig plekje om zelf te doen). Een brazilian kost €30,00 en voor je bovenlip betaal je €7,00. Heel betaalbaar dus! Vond ik het voor herhaling vatbaar? Zeker!

Hoe lang blijft het haar weg?

Wouw. Ik was echt flabbergasted. En blij! Ik heb nog nooit zó lang gladde benen gehad. Ik kon zeker een week of 2/3 (niet overdreven) zonder scheren of andere manier van ontharen na de sugaring-behandeling. Maar ik moet daar wel bij zeggen dat ik vrij blonde en zachte haartjes op m’n benen heb. Maar dat het voor herhaling vatbaar is, dat is zeker!

Ben je benieuwd naar deze trendy manier van ontharen? Maak een afspraak bij Sweet & Smooth of een salon bij jou in de buurt.