Nieuw recept voor Coca-Cola Zero Sugar | is ’t wat?

Het is vrijdag 17:30 uur. De zon laat zich van zijn beste kant zien, dus de vrijmibo verplaatst zich naar het terras. De bestelling wordt opgenomen: 2 bier, 3 rosé, een droge witte wijn én een colaatje. Cola voor mij. Cola is mijn állerlievelingsdrankje éver. Ja. Echt. Ik drink niets liever. De ‘regular/klassieke’ variant. Dat dan weer wel. Cola light vind ik eerlijk gezegd simpelweg gewoon smerig, dus voor mij altijd een dosisje suiker. Altijd en overal. Ik zou met cola kunnen ontbijten, maar dat doe ik natuurlijk niet.

Een echte Coca-Cola-fan

Mijn liefde voor Coca Cola gaat zo ver, dat er in mijn huiskamer een verzameling (lege) verschillende glazen colaflesjes staat met bloemetjes erin én een collectie bijzondere colablikjes uit verschillende landen (en in verschillende maten/talen) mijn keuken opvrolijkt. Als we (mijn vriend en ik) op reis weer een grappige nieuwe variant tegenkomen gaat ‘ie mee naar huis.

coca cola zero geen suiker nieuw recept coca cola zero geen suiker nieuw recept

Afkicken van mijn colaverslaving

Er zijn tijden geweest dat ik veel té veel cola dronk, dus daar ben ik van afgekickt. Beter voor m’n lijf en tanden. Ik stopte met cola in m’n boodschappenmandje laden en besloot het alleen nog te drinken op zondag (als ik bij mijn vader eet, die heel lief altijd cola voor me haalt omdat ik daar zo dol op ben) en als ik ‘uit’ ben. Daarmee bedoel ik als ik met vrienden wat ga drinken, uit eten ga … je begrijpt me vast.

En Coca Cola Zero dan?

Nu heb ik je al verklapt dat ik verre van een Cola light-fan ben. Maar Cola zero stond ook niet echt hoog bovenaan mijn lijstje. Het was wel beter, maar het kwam verre van in de buurt van mijn lekkere colaatje. Cola life (die groene variant) leek er nog het meest op, maar daar zit alsnog een flink bakje suiker in (wel 45% minder). Ik moet stiekem toegeven dat er soms zelfs Pepsi Max mee naar huis ging, want de suikerloze variant van de grote concurrent was gewoon beter. Oeioeioei.

coca cola zero geen suiker nieuw recept

Coca-Cola zero sugar op mijn boodschappenlijstje

Als echte colafan wist ik al snel dat Coca-Cola zero een nieuwe naam én een nieuw recept had. Voortaan gaat de suikerloze colavariant door het leven als Coca-Cola zero sugar. Heel lang heeft iedereen geroepen dat Cola zero gewoon Cola light in een ander jasje was, maar néé! Er zit zoveel verschil in. Vooral in de nasmaak.

Mij hoef je echt geen luxe wijn onder mijn neus te duwen, want de kans is groot dat ik weinig verschil proef. Duw je me een Cola regular, zero, life of light onder m’n neus: dan proef ik dondersgoed verschil.

Hoewel ik de nieuwe variant stiekem al geproefd had, kwam Coca-Cola ineens aan de deur afgelopen week met 2 ijskoude, mooie glazen flesjes met de vernieuwde zero sugar. Zomaar. Cola heeft mij gevonden! Ik was zo blij als een kind. Helemaal hyper.

coca cola zero geen suiker nieuw recept

Hoe smaakt de nieuwe Coca-Cola zero sugar?

Oja, Coca-Cola zero sugar. Zonder suiker dus. En zonder calorieën. Hoe is de smaak? Nou ja, écht beter! Yes. De smaak lijkt oprecht veel meer op ‘echte’ cola. En weet je wat? Afgelopen weekend heb ik zelfs tijdens een weekendje weg Coca-Cola zero sugar aan de bar besteld. Wel zonder ijs natuurlijk, want niemand moet aan mijn cola komen! En al helemaal niet verdunnen.

Budgetproef (hihi, you get it?) goedgekeurd!