Wist je dat ongeveer 20% van je loon naar je pensioen gaat?

Met een diepe zucht por ik m’n sleutel in het slot. De deur heeft speling, waardoor ik nooit weet of ik ‘m nou goed open doe of een flinke duw tegen een dichte deur geef. Wanneer de deur opent, lachen de brievenbussen van het appartementenblok me tegemoet. Van brievenbussen word ik blij. In mijn brievenbus zitten namelijk regelmatig leuke pakketjes voor m’n blog. Vandaag was ik minder blij. Ik vond een saaie, witte envelop. Eentje met een logo dat me ergens wel vaag bekend voorkwam. Het bleek het pensioenfonds te zijn. Getver.

‘Het bleek het pensioenfonds te zijn. Getver.’

Waarom zou ik me druk maken om een pensioen? Ik ben toch nog jong? Think again! Aangezien ik jullie ook regelmatig help bij minder spannende onderwerpen zoals verzekeringen of tips geef over slim omgaan met je geld, vond ik dat er een blog moest komen over je pensioen – in samenwerking met #PensioenAan.

Heb jij je pensioen goed geregeld?

Voor mij is het vanzelfsprekend dat m’n pensioen aan staat en dat ik maandelijks spaar voor later. Ik heb zelfs nog geluk dat mijn werkgever een deel betaalt. Hoe zit dat bij jou? Wist je dat gemiddeld 20% van je salaris per maand naar je pensioen gaat? Dat is best wat, maar het zorgt er wel voor dat je later ook wat te besteden hebt. Een leuk en betaalbaar leven dus, ook voor later. De overheid draagt hieraan bij met je AOW, maar alleen met je AOW kun je die regelmatige tripjes, etentjes of shoppingsprees wel vergeten! Dit is een kleine wake-up-call. Voor mij én voor jou. Denk dus sta er eens bij stil. Probeer het te begrijpen. Verdiep je in waar joúw geld naartoe gaat. Ik ga er dit weekend even een uurtje voor zitten. Doe je mee?

Bekijk vooral dit korte, grappige filmpje én de superhandige website van #PensioenAan even. Ben heel benieuwd wat je ervan vindt!

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips: