Wie mooi wil zijn moet pijn lijden: The Incredible Face Mask (MayBeauty)

Ik bleef maar mailtjes krijgen van MayBeauty. Of ik hun masker uit wilde proberen. Ik denk dat ik minstens 5x een mail heb ontvangen. Volhardend zijn ze wel en het werkte. Uiteindelijk was ik zo nieuwsgierig dat ik ze terugmailde dat ik het wel wilde proberen.

Het masker belandde tijdelijk bij andere ‘nog te reviewen’ producten, maar na een dag vol vettigheid op mijn gezicht en zichtbare pukkeltjes ging ik ermee aan de slag. Ik vond het behoorlijk pijnlijk, maar of het een mat en zacht gezicht waard is? Lees verder voor mijn bevindingen.

Wat kost het?

In ieder zakje zit 10 ml (wat ruim genoeg is voor 1 masker) en een pakketje van 8 maskers kost €25. Wil je de kwast erbij bestellen, dan betaal je €25 voor 5 maskers en de kwast. Gemiddeld kost zo’n masker dus per keer €3 en een beetje. Heel duur is het niet, maar er bestaan ook zeker goedkopere varianten. Bijvoorbeeld van Freeman, die in zo’n tube komen en je heel lang mee doet. Eén van m’n favoriete maskers daarvan is de watermeloenvariant. Ik dwaal af. Terug naar The Incredible Face Mask. €3 per masker dus ongeveer, maar ik mag jullie allemaal 30% korting geven, scroll daarvoor naar het einde van dit artikel.

Wat belooft het?

Dode huidcellen en mee-eters be gone. The Incredible Face Mask zorgt ervoor dat ze verdwijnen. Ook helpt het tegen acné en zou het overtollige olie verwijderen. Ik was heel benieuwd!

Wat zit erin?

Héél veel diepzeemodder, triethanolamine, carbomeer, glycerine, polyvinylalcohol, natrium alganite, ethylalcohol, germall plus en alcohol. Ik kan wel heel fancy gaan doen alsof ik allemaal weet wat dit betekent, maar dat is niet zo. De alcohol is nodig om het masker uit te laten harden, dat weet ik dan weer wel.

https://www.instagram.com/p/Bhf-ZSPjxdQ/?taken-by=maybeautynederland

Brengt het makkelijk aan?

Als je niet zo’n klunsje bent als ik denk ik dat het vrij eenvoudig gaat. Ik zat alleen nogal te hannesen met het kleine zakje waar het masker in zit, waardoor de eerste lading al direct op mijn kleding zat in plaats van op mijn gezicht. Oeps.

De substantie voelt een beetje stroperig aan, maar met de kwast van MayBeauty kun je het alsnog redelijk eenvoudig over je gezicht verdelen. Let op dat je het niet op je wenkbrauwen of wimpers smeert, want ik kan je uit ervaring vertellen dat je dat écht niet wilt.

Hoe voelt het op de huid?

Het masker voelde lekker verkoelend aan. Dat kan er ook mee te maken hebben dat ik dit probeerde op een dag waarop het 27 graden was geweest en mijn appartementje een enorme over was. Je hebt tenminste het idee dat je een masker opsmeert. Dat vind ik fijn. Sommige maskers voelen tegenwoordig meer als een crèmetje, The Incredible Face Mask valt nog wel echt in de categorie ‘overduidelijk een masker’. Komt ook een beetje door de zwarte kleur en het uithardproces.

Terwijl het masker opdroogt gaat het behoorlijk trekken. Zo erg zelfs dat ik het op een gegeven moment redelijk onprettig vond aanvoelen. Een beetje alsof er druk op m’n hoofd stond. Gelukkig was het toen ook tijd om het masker van mijn gezicht te halen. Vergis je niet, het masker droogt ook glimmend op! Ik dacht dat het masker op mijn gezicht nog kleddernat was toen ik in de spiegel keek, maar toen ik er voorzichtig aan voelde was het al helemaal hard.

Hoe verwijder je het masker?

Tja, hoe zal ik dit eens noemen. Het is alsof je een enorme pleister op je gezicht hebt die eraf moet. Tot zover vond ik het een prettig masker, maar het eraf pulken vond ik niks aan. Pijnlijk gewoon. Misschien heb ik een lage pijngrens of heb ik gewoon veel gezichtsdons, maar het voelde alsof ik m’n hele gezicht een waxbeurt gaf.

Het resultaat?

Niet zo denderend als ik had gehoopt. Althans, ik zag op het masker dat ik van m’n gezicht had getrokken niet héél veel dode huidcellen of mee-eters. Misschien viel het mee. Ik heb niet zo’n mooie huid, maar ook gewoon grove poriën en rode plekjes, waardoor het natuurlijk niet op miraculeuze wijze verandert in een enorm gladde en gave huid. Laten we eerlijk zijn.

M’n gezicht voelde wel heel zacht aan en pukkeltjes waren redelijk gekalmeerd. Een deel van mijn huid daarentegen was alleen maar geïrriteerd geraakt van de ‘waxbehandeling’. Het overschot aan olie/vet was inderdaad foetsie en toen het masker er eenmaal af was – (au!) – voelde ik wel dat het iets deed voor mijn huid. Yay, minder glans en een zacht gezicht vind ik wel een goed resultaat. Over de mee-eters kan ik weinig zeggen want die heb ik gelukkig niet vaak (ik ben meer gezegend – not – met talgkliertjes, die trek je er niet zo uit). Dode huidcellen zullen ongetwijfeld foetsie zijn inmiddels.

Tip: gebruik het niet als je echt veel pukkeltjes hebt of korstjes op je gezicht hebt. Dat lijkt me geen prettige ervaring. Oh en ook niet als je heel veel gezichtsdons hebt, tenzij je daar vanaf wilt.