Modetrends 2016 budgetproof in je kledingkast

Fashionweek zit er weer op dus we zijn weer helemaal bijgepraat op het gebied van de laatste trends. Wat we op de catwalk zien is vaak nogal extreem. Wat in onze kledingkast terechtkomt is vaak wat minder bijzonder, een stuk draagbaarder én betaalbaarder.

Ook met een klein budget kun je de trends volgen

Dit jaar is trouwens een van de eerste jaren sinds een flinke tijd dat ik niet naar Amsterdam Fashion Week ben geweest. Het is altijd een enorm spektakel en superleuk om als eerste te zien wat het modebeeld van het seizoen wordt, maar dit keer kwam het gewoon echt niet uit. Dit jaar probeer ik slimmer met mijn tijd om te gaan. Hoe graag je iets ook wilt, soms is het gewoon niet slim. Gelukkig is er online inmiddels genoeg te vinden over de (lente/zomer) modetrends van 2016. Tijd om in samenwerking met Actiepagina.nl een aantal tips te geven hoe je ervoor kunt zorgen dat de trendy items in jouw kast belanden zonder dat je een fortuin kwijt bent.

Modetrend 2016 #1: bohemian look

We gaan terug naar de jaren ’70 met de bohemian look. Wijdvallende rokken, maxi-jurken en laarsjes met heel veel franjes zijn het helemaal nu. Shirtjes, rokjes en jurkjes van velours en suède zijn dit jaar musthaves in je kledingkast en lenen zich perfect voor festivals als Magneet Festival en Into The Great Wide Open. De nieuwe lente/zomercollectie 2016 van Primark bestaat bijna alleen maar uit hippie-achtige items die je voor een prikkie scoort. Ideaal!

Modetrend 2016 #2: patchwork jeans

De flared jeans mag blijven, maar daar wordt dit jaar patchwork jeans aan toegevoegd. Wat? Nou, jeans waar stukken zijn opgenaaid of die bestaan uit verschillende ‘lapjes’. Oh, deze trend kan ik me nog goed herinneren van toen ik op de middelbare school zat. €120 voor een jeans vond ik toen echt héél erg duur (nog steeds trouwens) maar ik moest en zou die mooie patchwork jeans hebben. Al m’n zakgeld ging eraan op, maar ik heb ‘m met veel plezier gedragen. Inmiddels weer terug in het modebeeld dus. Hoewel jeans vaak aan prijzig zijn, scoor je via deze link een flinke korting op je aankoop bij Asos!

Modetrend 2016 #3: kant

Kant tuttig of ordinair? Nee echt niet! Niet als je het op de juiste manier draagt. Voor een festival kan een kanten top met een bikini eronder best, maar je kunt het ook heel chique dragen. Bijvoorbeeld een kanten jurkje met vrouwelijke mouwtjes of een item met mooie kanten details. Bij Zalando vind je ongelofelijk veel trendy items met kant! Selecteer op prijs, dan winkel je nooit boven je budget.

Voor welke trend ga jij dit jaar?

One thought on “Modetrends 2016 budgetproof in je kledingkast

  1. Ik vind beide stylen leuk maar houd ik het voorjaar zomer vooral veel van wit dus ik zou voor wit met kant gaan 😉

Comments are closed.