Met deze tip van interieurdesigners ziet je raambekleding er veel duurder uit dan hij is

We blijven het zeggen: hoe saai raambekleding ook klinkt, het kan elke kamer direct een wauwfactor geven. Zie raambekleding maar als de mascara van de kamer – een finishing touch voor een ruimte die niet veel nodig heeft om ‘m nóg mooier te maken. Natuurlijk zijn er – naast dat het er mooi uitziet – nog meer voordelen van de juiste raambekleding: het geeft je privacy, filtert licht en blokkeert kou.

Gordijnen + jaloezieën

Heb je raambekleding links laten liggen omdat varianten die je mooi vindt buiten je budget zijn? Doe je voordeel met deze designertruc van interieurdesigners: combineer gordijnen met bamboe jaloezieen voor een superchique, stijlvolle en gelaagde look. Als je het eenmaal weet, zal je zien dat designers dit regelmatig in elke kamer van het huis doen. En het goede nieuws is: dit kan ook prima met een wat kleiner budget. Feit blijft wel dat raamdeco vaak een flinke duit kost. Met deze truc ziet je raambekleding er in ieder geval veel duurder uit dan hij is.

Instant gezelligheidsfactor

Het natuurlijke uiterlijk van bamboe jaloezieën doet het goed met warme rotan-, zeegras- en houttinten in je interieur. Perfect als je van een natural of bohemian look houdt. In combinatie met kamerplanten en andere natuurlijke texturen geven ze de ruimte bijna een tropisch tintje. Ze zorgen ook voor een instant gezelligheidsfactor die je met ander type jaloezieën niet zo snel en makkelijk creëert. Ze voegen daarbij een zachtheid toe die superfijn is voor de slaapkamer.

Voor iedereen die denkt dat bamboe in combinatie met een mooi gordijn het alleen goed doet met neutrale paletten: durf te experimenteren. Het vinden van een balans tussen wat aanvoelt als twee tegengestelde stijlen is niet eenvoudig, maar de gelaagde raambekledingstruc is eigenlijk een geweldige manier om verschillende stijlen te combineren. Zo staat een donkerdere bamboetint bijvoorbeeld heel mooi in combinatie met roze fluwelen gordijnen en voeg je een vleugje glam aan de ruimte toe.

Je hoeft het gelaagde trucje met jaloezieën én gordijnen natuurlijk niet op elk raam of in elke ruimte toe te passen. Voel je vrij om te mixen en matchen en zelf aan te voelen waar je wel wat meer ‘oompf’ kan gebruiken. In de slaapkamer kun je bijvoorbeeld bij het bed prima af zonder, omdat je met mooie kussens en beddengoed het geheel uitbalanceert en bijvoorbeeld alleen voor de bamboe jaloezieën kunt kiezen.

Bonustips die de ruimte extra luxe maken

Nog een simpele truc: til de gordijnroede op tot aan de daklijn, waardoor de plafonds er veel hoger uitzien. Dit is een supersimpele manier om de ruimte met raambekleding extra luxe te maken. Wat mensen ook wel doen is de vouwgordijnen of jaloezieën iets boven het raamkozijn ophangen, zodat er meer licht binnenkomt wanneer ze geopend zijn. Zo lijkt het raam ook groter. Wil je dit ook? Hang de gordijnroede dan vlak onder het plafond en plaats de jaloezieën daar vlak onder. Wanneer je de gordijnroede breder maakt, bedekken de gordijnen ook de randen van de jaloezieën en lijkt het raam weer een tikkie groter.

Bron uitgelichte foto: Melanie Gnau / asmalllife.com