De leukste promo relatiegeschenken die ik heb gekregen en nog gebruik

Aan het eind van het jaar word je vaak bedolven onder relatiegeschenken met logo. Geheimpje: dat logo zorgt namelijk voor een lekker belastingvoordeeltje voor bedrijven. Sommige promocadeautjes zijn leuk, sommige zonde van het geld ;). Mijn tip: geef iets waar mensen ook echt iets aan hebben en wat ze regelmatig gebruiken.

Zo denk ik tijdens het borrelen geregeld aan AEG dankzij de leuke borrelplank, schrijf ik mijn to-dolijstjes momenteel met een pen van Valkman Vakantieparken en pronkt het logo van Zoover op mijn Dopper. Dit zijn de leukste relatiegeschenken die ik de afgelopen jaren heb gekregen. Doe er je voordeel mee als je ook een promotioneel kleinigheidje wilt weggeven aan klanten en relaties.

Borrelplank

Misschien wel mijn favoriet uit dit rijtje. Ik heb een aantal borrelplanken die in dezelfde categorie vallen, maar mijn AEG boomstam borrelplank – die ook dienst doet als pannenonderzetter – is toch wel mijn favoriet. Het logo van AEG is er ook nog eens mooi in gebrand, wat het minder storend maakt. Maar stiekem gebruik ik ‘m natuurlijk ondersteboven – zonder logo.

Pen 

Dit is echt een open deur, maar hij mag niet ontbreken in dit lijstje. Bedrukte pennen zijn hét nummer 1 promo artikel denk ik zo. En geef al die bedrijven eens ongelijk, want: lekker goedkoop en elke keer als ik weer naar die pen grijp, is dat bedrijf of merk top of mind. Op mijn bureau slingeren pennen van een vakantiepark, Glamour, museum Boijmans Van Beuningen, kledingmerk Timezone en Westhaghe training en advies. We gaan natuurlijk steeds minder schrijven, dus een beetje promo-pen heeft tegenwoordig wel zo’n stylus achterkantje waarmee je ‘m ook op je telefoon of tablet kan gebruiken.

Pollepel

Zo simpel, maar zo goed bedacht. Volgens mij kreeg ik ‘m van AO (Appliances Online), de webshop die nu helaas niet meer bestaat. Hoewel mijn apparaten daar niet meer vandaan komen, blijf ik de mini-pollepel geregeld gebruiken en aan ze denken.

Pannenlap

Je ziet, de keukengerelateerde relatiegeschenken doen het goed bij mij. Wie me helpt te voorkomen dat ik mijn handen brand, heeft bij mij al een streepje voor. Ik wissel een pannenlap met bedrijfslogo af met mijn favoriet: die met Marilyn Monroe.

Nekwarmer

Ook opvallend zijn het aantal relatiegeschenken die ik ben blijven gebruiken in de reissferen. De nekwarmer gaat steevast mee op wintersport. Hij is super licht in gewicht en kan eenvoudig in je tas of zelfs in je zak worden gepropt. Ik heb er twee die ik met veel plezier gebruik: allebei gekregen van de verkeersbureaus van Franse wintersportbestemmingen. Je spot ze allebei op bovenstaande foto’s. Ideaal voor warme dagen op de piste en een perfect alternatief voor een sjaal.

Bagagelabel

Dit relatiegeschenk mag ik dan helaas dit jaar niet zo vaak gebruikt hebben, ik vind het wel een van de toppers uit het lijstje. Die ik gekregen heb is van het verkeersbureau van een bepaalde bestemming, waardoor ik altijd aan die bestemming denk als ik m’n koffer inpak of van de bagageband haal.

Bedrukte jas

Wat een topcadeau, een bedrukte jas. Ik kreeg een aantal jaar geleden zo’n sportief exemplaar die je lekker compact mee kan nemen. Ik draag  ‘m als ik ga hiken, tijdens m’n wekelijkse weekendwandeling onder een grote hoodie, maar ook als het heel koud is onder m’n wollen lange jas. Al jaren een multifunctionele topper in m’n garderobe. Jassen bedrukken is dus wat mij betreft echt een aanrader als je een leuk relatie- of promogeschenk zoekt wat jarenlang meegaat.

Brillendoekje

Als brillendrager heb je nooit genoeg aan brillendoekjes. Bij voorkeur heb ik een brillendoekje in elke brillenkoker die in huis slingert. Ook voor je zonnebril onmisbaar natuurlijk om vette vingers van het glas te poetsen.

Handreiniger

Helemaal hip anno 2020 natuurlijk, maar altijd handig. Kom maar door met al die mini-flesjes handreiniger met bedrijfslogo, zodat ik er straks eentje heb voor in elke tas.

Canvas tasje 

Hij is al lang niet meer origineel, maar nog steeds hartstikke handig en gewild. Zeker nu we allemaal shoppen met eigen tas, zijn leuke herbruikbare tasjes die je compact kan meenemen altijd welkom.

Waterfles

Bij mij staan er twee waterflessen in de kast, waarvan beide met een bedrijfslogo. Echt zo’n promocadeau waarmee je een steentje bijdraagt aan het milieu, maar ook aan iemands gezonde leefstijl. Vind ik leuk.