Lippoeder favoriet: NYX Powder Puff Lippie Powder Lip Cream

Ik heb dit jaar nog maar bijzonder weinig lipstick gedragen, terwijl ik zo dol ben op een kleurtje op m’n lippen. In januari kwakkelde ik 3 weken met m’n gezondheid (een of ander virus) en in februari was ik de gelukkige eigenaar van een wortelontsteking met gekmakende kiespijn. Van iemand die nooit pijn heeft of ziek is naar zielig vogeltje. Een zielig vogeltje die geen zin had ik lipstick en uitgebreide make-upsessies. Maar, ik ben er weer bovenop en ik heb een nieuwe (budget)favoriet: NYX Powder Puff Lippie Powder Lip Cream.

Dus dat wordt het gebrek aan lipstick inhalen met alle leuke kleurtjes die er beschikbaar zijn! Dit zegt NYX zelf over de lipstick:

‘Tuit je lippen en vertroetel ze met een nieuwe tint, zoals onze Powder Puff Lippie Powder Lip Cream! Deze crème met z’n zachte kussentje neemt de vorm aan van een mousse om dan op te drogen tot een poederzachte finish. Een vleugje van de acht krachtige kleuren — van warm perzik tot helderrood en warm roze tot koud donkerpaars — verleent je een onweerstaanbare look die smeekt om een zoen.’

“Een onweerstaanbare look die smeekt om een zoen”

Powder lip cream: is het meer een poeder of een crème?

Ik ben het meest enthousiast over de comfortabele poederachtige formule van de lipstick. Nee, alle gekheid op een stokje: het is niet alleen poeder die je op je lippen smeert. Dat zie je ook duidelijk op onderstaande foto. Het droogt wel op alsof het een poeder zou kunnen zijn. Met een poederachtige finish dus, zonder je lippen compleet uit te drogen.

Uitgesmeerd is ‘ie meer roze-rood dan echt felrood, maar als je meerdere laagjes doet wordt ‘ie wel steeds roder.

Als je niet van matte lipsticks of lipstains houdt omdat het zo droog aanvoelt (hear, hear) dan zou ik zeker deze NYX Powder Puff Lippie Powder Lip Cream eens uitproberen. Het voelt comfortabel aan op je lippen, de pigmentatie is top (voor de meeste kleuren) en brengt makkelijk aan.

Houd er wel rekening mee dat je lipstick een maaltijd of dikke kus niet overleeft. De lipcream is – de naam zegt het al – echt creamy, dus dat blijft nou eenmaal niet eeuwig op zijn plaats. Ik denk dat deze lipstick perfect is als je van een comfortabele lipstick houdt die er stijlvol (mat) uitziet en waarvan de kleur goed op te bouwen is.

Prijs: om en nabij de €9,- afhankelijk van waar je shopt.