Last-minute Valentijnsreisje: budgettips & top 5 romantische bestemmingen

Hoewel Valentijn natuurlijk een groot commercieel spektakel is, heb ik er helemaal geen problemen mee om juist op die dag extra te laten zien dat ik van iemand hou. Gewoon even een reminder dat je gek op elkaar bent en een beetje extra moeite doen om dat te laten zien. Niets mis mee, mits je het natuurlijk de rest van het jaar ook duidelijk maakt.

Mislukt Valentijnscadeau, maar wél inspiratie

Zoals ik met kerst al vertelde vind ik het best lastig om een cadeautje voor m’n vriend te bedenken, maar iets samen doen, daar zijn we altijd voor in. Als de werkroosters het toelaten tenminste. Deze Valentijn wilde ik romantisch een supersnelle get-away regelen als verrassing. Dat ging helaas niet door – weer dat werkrooster, ditmaal van vriendlief, maar ik hield er wel inspiratie aan over voor een Valentijnsblog.

Last-minute Valentijnscadeau

Een reisje is namelijk het perfecte, romantische, last-minutecadeau voor Valentijnsdag. Je hoeft nog niet eens per se te boeken voor het Valentijnsweekend (daar ben je ook een beetje laat mee nu ;)) maar een reisje in het verschiet en quality time samen, daar wordt bijna iedereen blij van. Daarom een paar snelle tips.

Tickets vanaf €9,99 bij RyanAir

Oh yes, net als ‘vroeger’ heeft RyanAir weer eens heerlijk geprijsde tickets voor de prijs van ‘even een boodschap doen’. In de supermarkt geef ik voor m’n avondeten bijna nog meer uit dan dat de tickets nu kosten. Wat dacht je van Turijn of Warschau? Als ik de tijd had dan zou ik het wel weten! Hoewel ik nog niets heb geboekt, word ik hier oprecht blij van. 10 jaar geleden (wow) ben ik zelfs op 1 dag heen en weer gevlogen naar Londen voor €20. Toen waren die prijzen nog heel normaal.

Je vliegticket, overnachting of activiteit op budget zoeken

Als je op budget zoekt, weet je zeker dat je je geen ongeluk zoekt naar een beetje betaalbaar hotel of een leuke budget-activiteit. Op de site Geniustravel kun je tegenwoordig zowel vliegtickets (waar ze natuurlijk mee begonnen) als overnachtingen en activiteiten zoeken op budget. Zo handig! Bij Geniustravel hebben ze trouwens speciaal voor Valentijnsdag een leuke lijst samengesteld van romantische bestemmingen én bestemmingen waar je beter niet met je lover naartoe kunt gaan. In de lijst vind je een aantal chlichébestemmingen, maar ook een aantal waarvan ik denk ‘ja, daar wil ik nog wel heen met m’n vriend’. Bijvoorbeeld Lapland!

  1. Parijs
  2. Venetie
  3. Las Vegas
  4. Lapland
  5. Gerona

Boek je reis nog niet, maar geef een zelfgemaakte giftcard

Ik durf eigenlijk nooit een reisje zomaar te boeken als het niet alleen mijn agenda betreft, want stel dat er belangrijke dingen voor vriendlief tussenkomen of niet in zijn agenda staan? Ik ben daarom fan van zelfgemaakte giftcards. Dan kun je toch iets leuks cadeau doen, maar uiteindelijk samen de meest geschikte datum prikken en zelfs nog de bestemming aanpassen, mocht deze niet helemaal in de smaak vallen. Hoewel een complete verrassing natuurlijk ook wel érg romantisch is. Dan moet je wel 100% zeker weten dat het lukt op de door jou gekozen data.

Een weekendje weg in eigen land is trouwens ook heel leuk! Ik publiceerde eerder een blog over het perfecte Valentijnsweekend in het Lauwersmeergebied.