Je outfit goedkoop afmaken met accessoires

Accessoires worden echt onderschat! Vaak vooral door mensen met een klein budget. Maar accessoires kunnen je outfit juist op een goedkope manier helemaal af maken. Zelfs als je outfit bestaat uit een simpele basic jeans en een T-shirt. Zelf ben ik onderweg naar een basic garderobe waarin ik alle kledingstukken zoveel mogelijk met elkaar kan mixen en matchen. Natuurlijk aangevuld met wat trend-items. Saai? Zeker niet als je altijd kunt terugvallen op de juiste accessoires. Dit zijn die juiste accessoires wat mij betreft.

Telefoonhoesje

Laten we beginnen met de meest verrassende: telefoonhoesjes als modeaccessoire. Anno 2018 zijn we echt met onze telefoon vergroeid. Hij gaat niet alleen overal mee naartoe, de kans is groot dat je ‘m ook nog een groot deel van je dag vast hebt. Reden te meer om ook je telefoon een mooie outfit aan te trekken. Ik wissel regelmatig van telefoonhoesje om het hoesje te matchen met m’n outfit of aan te passen aan een gelegenheid. Betaalbare telefoonhoesjes shop je bijvoorbeeld bij Iphone-cases.nl.

Riemen

Met 2 goede, leren riemen in je kast kom je een heel eind: zwart en tan. Een outfit ziet er in een klap een stuk geraffineerder uit met een mooie riem: om een rokje of gewoon in een mooie pantalon of jean. Zelf heb ik nog een glittervariant voor wanneer ik zin heb in wat glam. Maar dan houd ik ’t qua sieraden wel rustig.

Tassen

Als je in een accessoire wilt investeren, dan zou ik het in een tas, paar schoenen, zonnebril of sjaal doen. Ze komen allemaal voor in deze lange lijst met accessoires die je outfit helemaal af kunnen maken, maar een kek tasje in een goede kleur of opvallend patroon doet een hele hoop. Durf ook eens voor ‘niet zo veilig’ te kiezen en zie hoe je outfit er een stuk spannender op wordt. Een must is wat mij betreft 1 gekleurd handtasje en een grote tas (van goede kwaliteit) waar bijvoorbeeld je laptop of een collegeblok in past.

Schoenen

Schoenen zijn een voor de hand liggende manier om elke fun te maken. Je outfit gaat van 0 naar 100! Ook als je gewoon een simpele jeans met een T-shirt draagt kunnen je schoenen de outfit echt transformeren. Voor een casual look ga je voor mooie sneakers of statement boots. Voor een vleugje sexy kies je voor een mooi paar hakken of een sandaaltje met glitters. Met patroon, in een felle kleur of stijlvol zwart: met schoenen kun je lekker met je outfits spelen.

Hoedjes, petjes en haarbanden

Hoedjes, zoals fedora’s en hoeden met een brede rand, kunnen elke outfit er stylish uit laten zien en het zijn lifesavers op dagen dat je haar niet wil. Van mutsen ben ik zelf niet zo’n fan, maar van een haarband in de winter (en zomer de luchtige variant) des te meer! Geweldig wanneer je ze goed combineert.

Ik krijg vaak complimentjes als ik bijvoorbeeld mijn velvet haarband van Zara draag of een gebreide variant in de winter. Vaak kun je ze ook nog voor minder dan €10 scoren, die haarbanden dan. Hoedjes zijn wat duurder, als scoorde ik er voor mijn vakantie eentje van €2 bij Action. Mijn musthaves zijn een gebreide haarband en een sailor cap.

Hier draag ik m’n alltime favoriete zonnebril van Polette.

Zonnebrillen

Ik zat laatst te denken ‘ als deze zonnebril stuk gaat, investeer ik in een wat duurder exemplaar’. Al jaren koop ik ronde, statement zonnebrillen die niet langer dan een zomer of seizoen meegaan. Maar een zonnebril is voor mij echt onmisbaar. Niet alleen lekker praktisch natuurlijk, maar ook een echte eyecatcher of statement piece waarmee je je outfit naar the next level brengt. Zowel in de zomer als winter. Mits de zon schijnt natuurlijk. Logisch. Ik kan persoonlijk niet zonder grote, ronde statement zonnebril.

Sjaals

Ik ben dol op sjaals in de winter. Ook binnenshuis. In de winter ga ik nergens heen zonder. Ik droom nog altijd van een Acne sjaal en misschien gaat die er deze winter wel komen. Ik weet gewoon dat ik ‘m elke dag zal gebruiken en hij iedere outfit net dat extra zetje geeft. €120 voor een sjaal is misschien een hoop geld, maar niet als je bedenkt dat je ‘m elke dag draagt en je je sjaal dan na 1 winter niet hoeft weg te gooien. Ook met bandana’s en dunne sjaaltjes kun je je outfit in de zomer makkelijk up-spicen. Sjaals zijn gewoon een hele makkelijke accessoire.

Minimalistische sieraden

M’n echte gouden en zilveren sieraden koop ik bij Lucardi, want: goedkoop en mooi! Maar ik shop ook genoeg kettinkjes en ringen bij Ali Express, Wish en eBay. Als ik 1 accessoire uit deze lijst moest kiezen, zouden het m’n sieraden zijn. Een layered necklace over een wit T-shirt staat direct een stuk sjieker dan gewoon een simpel, kaal shirt. Must: meerdere kettinkjes combineren dus.