Weer werken na de vakantie zonder alles en iedereen te haten

Eeuwige vakanties bestaan niet. Helaas. Voor de meeste mensen dan. Daar zijn we ons allemaal van bewust, maar toch – als het einde van de zomer of je vakantie nadert – vinden we het moeilijk dealen. Althans, ik wel. Ik ben wekenlang chagrijnig nadat mijn vakantie erop zit. Voor wie kantoor vreest na de vakantie, helpen deze 6 trucjes om het een beetje dragelijker te maken. Ik zet ze samen met Snowcountry voor je op een rijtje.

vliegen wintersport goedkoper

Kijk uit naar je volgende vakantie

Laten we beginnen met mijn lievelingstip! Wist je dat aangetoond is dat niet het reizen of de vakantie je het meest goed doet? Nee, het is het plannen en de voorpret van een vakantie. Een mooi excuus om dus direct nadat je terug bent van vakantie alweer een nieuwe trip te bedenken. Zo kijk ik bijvoorbeeld nu enorm uit naar mijn wintersportvakantie in februari en heb ik zelfs een dealtje gemaakt met mijn vriend om 1 week in Oostenrijk te werken en 1 week vakantie te vieren met familie. Inmiddels ben ik al meerdere keren op Snowcountry geëindigd en ben ik al helemaal aan ’t dromen van m’n winterse workation waarbij we outdoor activiteiten mooi kunnen afwisselen met deadlines. Ik wil dit jaar nog een nieuwe skirugzak en nieuwe skijas scoren en een aantal spulletjes voor in m’n ‘overlevingspakket’.

Plan een dag om te acclimatiseren

Gun jezelf een dag om bij te komen en te acclimatiseren. Vooral als je een actieve vakantie hebt gehad of de afgelopen weken in een andere tijdzone hebt doorgebracht. Doe een dag wasjes, tref voorbereidingen voor werk en probeer je slaapritme weer een beetje normaal te krijgen.

Herleef je vakantie

Vergeet je vakantie niet zodra je weer aan het werk gaat. Blijf foto’s delen op social media of blog er lekker erover. Hoewel je vrienden en volgers er misschien niet dol op zijn, is het heel goed voor je mentale gesteldheid om even te ontsnappen, terug naar je vakantiebestemming. Of lees een boek of kijk een film die zich op je vakantiebestemming afspeelt. Ik keek laatst Mamma Mia 2 in de bios. Afgelopen mei was ik op het eiland Vis (in Kroatië, nee, echt niet in Griekenland) waar de film werd opgenomen en tijdens de film zat ik echt weer even op Vis.

Kom middenin de week terug

Niet alleen is het vaak goedkoper om middenin de week een vlucht te boeken, het is ook veel minder afschrikwekkend om maar een paar dagen te hoeven werken tot het weekend is.

Decoreer je huis met vakantiesouvenirs

Een kleurrijke vakantiesouvenir neemt je weer even terug naar dat fijne gevoel, iedere keer als je de souvenir ziet. Bijvoorbeeld een mooi handgeven plaid, een grappige mok of een lokaal gemaakt kledingstuk. Dit geldt natuurlijk ook voor je kantoor waar vakantiesouvenirs leuke vakantieherinneringen terugbrengen terwijl je deadlines afvinkt.

Boek een trip voor een leuk project

Kijk je juist ergens naar uit op werk? Bijvoorbeeld een leuk, nieuw project dat van start gaat? Boek dan een vakantie vlak daarvoor. Zo kun je vol goede moed aan het project beginnen, maar is het ook veel minder moeilijk om jezelf uit bed te schoppen omdat je daadwerkelijk zin hebt om naar werk te gaan.

Blijf in de vakantie-mindset

Dat je weer aan het werk bent, wil nog niet zeggen dat je de hele tijd aan werk moet denken. Zorg ervoor dat je met jezelf afspreekt dat er ook ruimte blijft voor ontspanning. Neem op tijd een break – vooral tijdens de eerste werkdagen na je vakantie – om te voorkomen dat je er in no time helemaal doorheen zit.

Zorg dat je niet blut van vakantie terugkomt

Hoe heerlijk het ook is om geld over de balk te smijten – vooral op je vakantiebestemming … zorg dat je niet meer cocktails bestelt en vakantiejurkjes shopt dan je je kunt veroorloven.

One thought on “Weer werken na de vakantie zonder alles en iedereen te haten

Comments are closed.