Interieurideeën voor je eetkamer die je van restaurants wilt stelen

In een restaurant draait het niet alleen om verrukkelijke gerechten, maar om een ervaring voor alle zintuigen. Het ontwerp, de inrichting en de ambiance dragen daar stuk voor stuk aan bij. Als er iets is dat je kan leren van geweldige restaurants, is het hoe je de ruimte omtovert in een kamer die boeiende gesprekken en lekkere trek uitlokt. Je eetkamer hoeft geen spektakelstuk te worden, maar met de juiste kleuren, eetkamerstoelen en lampen kom je een heel eind.

Eetkamerstoelen die de show stelen

Of je nu gaat voor landelijke eetkamerstoelen of strakke exemplaren van leer: de eetkamerstoel is heel sfeerbepalend en vaak ook echte eyecatchers in restaurants. Leren stoelen zijn bijvoorbeeld comfortabel, gemakkelijk te reinigen en zien er geweldig uit. Een landelijke eetkamerstoel met een houten frame en natuurlijke stoffen geeft juist weer een elegante touch aan de kamer. Kies in ieder geval een stoel in een tijdloze stijl en een kleur waar je dol op bent, en je zult er nooit meer afstand van willen doen.

Een intieme atmosfeer

Hoe knusser en comfortabeler je eetkamer is, hoe meer je gasten zich op hun gemak voelen en willen blijven hangen. Kies voor zachte zitplaatsen, sfeervolle tinten en weinig licht om een intieme sfeer te creëren.

Highlight unieke details

Heb je mooie bakstenen muren, houten balken of indrukwekkend lijstwerk in de eetkamer? Show it! Vooral in een eetkamer waar muren een beetje kaal kunnen aanvoelen, is méér textuur altijd beter.

Warme houttonen

Ga voor warme houttonen en maak je niet druk over het matchen van tinten. De combinatie van neutrale kleuren ziet er geweldig uit in een monochrome ruimte, vooral wanneer je het geheel afmaakt met planten en natuurlijke elementen.

Indrukwekkende wijncollectie

Heb je een indrukwekkende wijncollectie? Zoek een innovatieve manier om je complete collectie te showen zoals ze ook in restaurants doen. Sterker nog: maak van je wijnkelder (als je die hebt) een eetkamer, of andersom. Eerlijk is eerlijk; daar dromen de meesten alleen maar van, maar het ziet er wel geweldig uit.

Aandacht voor verlichting

Lampen zijn een gemakkelijke manier om een vleugje extra ambiance toe te voegen aan een eetkamer. Meerdere lichtbronnen op verschillende hoogtes creëren een flatteus licht, dus kies voor een verscheidenheid aan wandlampen, plafondverlichting en kaarsen. En vergeet de dimmers niet voor een romantisch diner!

Herhaling in je interieur

Symmetrie en herhaling zijn de drijvende krachten achter veel geweldige ontwerpen en restaurantinterieurs. Gebruik herhaling in je eigen eetkamer; met stoelen bijvoorbeeld, of met kunst, spiegels of lampen. Tip: kies voor meerdere hanglampen in plaats van een grote kroonluchter om de ruimte langer te doen laten lijken.

Nostalgie in de eetkamer

Menig restaurant vertrouwt op de kracht van nostalgie en gaat voor een thema. Waarom zou je dat niet doen in je eigen eetkamer? Kies een decennium of een type eten waar je dol op bent en ga helemaal los. Van 80’s diner tot Amerikaans eethuis. Geheugen en culinaire ervaringen gaan hand in hand, dus het is extra leuk om je gasten zo eventjes mee te nemen naar een ander universum.

Artikel i.s.m. Goossens Wonen.