Budget balkon make-over tips die je balkon omtoveren in een onweerstaanbare plek

Woon je in de stad en voelt je balkonnetje eerder als een vloek dan een voordeel? In veel steden wordt zelfs het meest bescheiden balkon al als een grote luxe gezien. Dus wat nou als je jouw kleine, lege, betonnen plaatsje met een beetje creatief denken nou eens omtovert in een onweerstaanbaar zomerverblijf? Het kan met deze tips.

Decoreer je balkon met patronen en texturen

Wil je het balkon dezelfde look en feel geven als een kamer binnen? Zorg dan dat je speelt met textiel en patronen; denk aan zachte elementen van buitenstoffen, zoals tapijten met patronen en zachte kussens. Ze maken je balkon niet alleen supercomfortabel, maar ook een echte eyecatcher.

Maak er bijvoorbeeld een klein boho-paradijs van met kussens met Ibiza-vibes en dekens die rechtstreeks uit de Medina van Marrakech lijken te komen. Het meeste waar voor je geld krijg je als je voor items kiest die zowel praktisch als mooi zijn.

https://www.instagram.com/p/BwHxFERjmjk/

Sfeervolle verlichting

Kaarsjes zijn natuurlijk hartstikke romantisch, maar solar lichtslingers zorgen ook voor een magische gloed. En des te beter: een zomerwindje blaast ze niet zomaar uit. Verlichting op zonne-energie is niet alleen goedkoper in gebruik, maar ook verkrijgbaar in een scala aan stijlen.

In de meeste appartementsgebouwen is open vuur op balkons niet toegestaan, maar ook jij kan dat kampvuur-gevoel eenvoudig creëren door fairy lights om een paar stukken hout in de vuurkorf te winkelen. Hoé leuk!

https://www.instagram.com/p/BwgdfkThX-X/

Verstop die betonnen vloer

Je kunt een onaantrekkelijke balkonvloer eenvoudig verstoppen met houten vlonders of terrastegels. Het is een huurvriendelijke vloeroplossing die eenvoudig te installeren is, en het is een makkie om te demonteren wanneer je gaat verhuizen. Houten tuintegels om je balkon te pimpen zijn verkrijgbaar bij alle grote bouwmarkten of IKEA.

Dineren met uitzicht

Een dinnerparty organiseren op een klein balkon? Kan ook! Een buiten aanrechtblad of balkonbar en weerbestendige stoelen voor de tuin (zoals kunststof krukken) maken met z’n allen buiten dineren ook mogelijk op een klein balkon.

Geen groene vingers

Dat je geen groene vingers hebt wil nog niet zeggen dat je geen mooie balkontuin kunt hebben. Ga voor nepbloemen en –planten. Tegenwoordig zien plastic planten er behoorlijk realistisch uit. Veel faux-opties zoals hoog gras, bomen in potten en klimop maken je balkon niet alleen groener, maar zorgen ook voor meer privacy.

Meer privacy creëren 

Over privacy gesproken … Laat een lelijk uitzicht of de nieuwsgierige blikken van je buren je niet beletten te genieten van je fijne buitenruimte. Maak bijvoorbeeld zelf een balkonscherm van bamboe of voeg een dramatische touch aan je balkon toe met gordijnen.

Hang op die hangmat

Wat is er beter dan dutten in een hangmat? Je hebt alleen 2 stevige haken in de muur nodig en je kunt de hangmat snel en eenvoudig weer opbergen wanneer de loungesessie voorbij is.

Loungen op de grond

Heb je niet genoeg ruimte voor tuinmeubilair? Maak een comfortabele zitplaats op de grond met kussens en weersbestendige stoffen. Zoek naar loungekussens met afneembare hoezen zodat je ze ook zo nu en dan in de wasmachine kunt gooien. Op deze manier creëer je een knus balkon met een mix van patronen en kleuren in eenvoudige te reinigen stoffen.

Artikel i.s.m. Van der Garde Tuinmeubelen.