Televisiemeubel pimpen met hout en leer | Anne-Lottes IKEA-hack

Na ruim 3 jaar samenwonen was het voor mijn vriend Martijn en mij tijd voor de volgende stap: samen een huis kopen! Na onze zoektocht kon het klussen en schilderen beginnen en daarna ook het inrichten. We hebben veel woonwinkels gezien, maar IKEA blijft toch wel een van onze favorieten vanwege de fijne prijsjes. Het duurde niet lang voordat we tegen een mooi televisiemeubel aanliepen. Maar… hij was wel heel erg wit en we wilden iets origineels. Dus waarom niet zelf aan de slag en ‘m pimpen?

Beeld: IKEA

Van IKEA BESTÅ-collectie naar origineel tv-meubel

Het televisiemeubel komt uit de BESTÅ-collectie. Je krijgt veel opbergruimte en je hebt geen last van losliggende snoeren: wel zo handig! Hij is er in 3 verschillende kleuren en je kunt ‘m samenstellen zoals je zelf wilt met de verschillende basiselementen. Zo kun je variëren in lengte en hoogte, net wat bij jouw interieur past. Wij kozen voor het televisiemeubel zoals hierboven afgebeeld en bestelden op internet leren handgreepjes (even Googelen, dan vind je heel veel kleuren, soorten en maten in diverse webshops!). Ook kochten wij bij KARWEI een houten tafelblad dat we op maat lieten zagen. Dit doen ze direct in de winkel tegen een kleine betaling van €0,50 – €1,00 per zaagsnede.

Ikea hack hout

Simpele IKEA-hack

De IKEA-hack is vervolgens heel erg simpel. Je zet het televisiemeubel in elkaar volgens de gebruiksaanwijzing en lijmt de houten plank erbovenop. Voor het bevestigen van de leren handgreepjes heb je alleen een boormachine nodig. Het enige wat je hoeft te doen is het middelste gaatje van de deurtjes doorboren. Et voilà!

Ikea hack handgrepen

Ikea hack

Al zeg ik het zelf, ik vond deze IKEA hack een erg goede zet. Ook mede omdat we super goede reacties krijgen van vrienden en familie. Er wordt vaak gevraagd waar wij het televisiemeubel hebben gekocht. Met wat eenvoudige aanpassingen hebben we toch een origineel meubel tegen een klein prijsje! Super leuk, toch?

Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze IKEA-hack vinden!