Hoofddorp hotspot: Pizza Works

De week beginnen met pizza? Si, si! Het liefst elke week. Wat zeg ik? Elke dag! Geen beter moment om jezelf te trakteren op een nieuw pizza-avontuur dan aan het begin van de week. De gedachten aan een knapperige pizzakorst en een menu vol lievelingspizza’s sleepte me door de monday blues, meetings en files. Om kwart over 6 duwde ik met een grote glimlach de glazen deur van Pizza Works bij Hoofddorp open. Pizza en ijs voor €9,95. En dat ook nog bij een nieuwe hotspot. Danku Social Deal!

Pizza Works Hoofddorp | Kruisweg 995

Pizza met korting

Pizza Works was toen ik er binnenstapte vrij leeg, maar toch wel gezellig gelukkig. Ik leverde m’n 2 Social Deal-vouchers aan de bar in, en zocht een fijn plekje voor 2 uit. Op de kaart had ik nog niet gekeken voordat mijn dinner date een kwartier later binnenstapte, want ik was veel te druk met rondkijken en foto’s maken. #instalife. Ik spotte in het hip ingerichte tentje een authentieke pizza-oven, Instagram-waardige bar, open keuken, knusse hoekjes en veel leuke details. Ik zeg goedgekeurd! Gelukkig vulde het restaurant zich inmiddels ook met mede-pizzafans, dus zaten we niet alleen te smikkelen.

De deal? Heerlijke pizza met vrije keuze van de kaart én authentiek Italiaans ijs bij Pizza Works in hartje Hoofddorp.’ De prijs? €9,95 in plaats van €17,85. 44% korting.

Borrelplankje? Wel ja joh, doe maar. We zaten zo lekker te kletsen. En dat gaat nog iets lekkerder onder het genot van een wijntje (of colaatje in mijn geval) en wat smeersels. Voordat we de pizza hadden uitgekozen was de bediening al 3 keer langs geweest en had de klok bijna een rondje getikt. Niet dat de keuze zo moeilijk was, want na 1 blik op het menu had ik al 3 lievelingspizza’s gespot. En als er een pizza bianca (zonder tomatensaus) op het menu staat, is mijn dag sowieso goed!

‘Een Tartufo en een Bresaola alsjeblieft’. Er werd gekletst, er werd gesmuld (wel half-half natuurlijk; pizza Bresaola én Tartufo voor allebei) en er was nog nét plek voor een toetje. Want hey, ijs is part of the deal. Daar moet je een plekje voor vrijhouden.

Voor herhaling vatbaar? Zeker. De van Pizza Works was namelijk de eerste pizza die ik at na Sicilië. Ze hebben zich goed staande gehouden! En als zelfs de korstjes niet op het bord achterblijven, dan weet je dat het een goede pizza is.

Dikke plus: Sfeervol restaurant met écht smakelijke pizza’s. En, hoewel Hoofddorp niet zo gezellig is als Haarlem of Amsterdam, kun je er na 18:00 uur wél gratis parkeren. Dat betekent dat je parkeerkosten niet duurder uitpakken dan je etentje. Minnetje: het borrelplankje was relatief gezien prijzig (€9,95). Kostte hetzelfde als de hele Social Deal.

Wil je nou weten wat ik nog meer met Social Deal uitvreet (letterlijk en figuurlijk), check dan ook mijn hoogtepunt ‘SOCIAL DEAL’ op Instagram @marloesbudgetproof.