Onze goedkope 2-persoons boxspring; is het wat?

Samenwonen is compromissen sluiten. Ik ken maar weinig mensen die carte blanche krijgen wat betreft inrichting of wiens smaak hetzelfde is. Jammer? Zeker! Maar zo wordt het huis wel een mix van beide stijlen en een echt thuis voor allebei. Mijn vriend is mega picky als het op het bed aankomt, dus dat is zijn pakkie an. Een boxspring stond op het verlanglijstje. Maar hallo, die prijs! Of valt het wel mee? We mochten een betaalbare boxspring uitzoeken bij Beddenplein.nl en ik was oprecht een klein beetje bezorgd…

Vriendlief koos de boxspring in antraciet (in dezelfde maat als het oude bed) en hij werd dezelfde week nog bezorgd. Ik was zelf eerst een beetje sceptisch. We hadden toch een goed bed? En hoe goed kan zo’n goedkope boxspring zijn? Maar, ik moet eerlijk zeggen dat we beiden verliefd zijn geworden. Al direct de eerste nacht. Wat een comfortabel ding! Nu hebben we echte zo’n bed waar je de hele zondag niet meer uit wilt komen of gewoon op wilt blijven chillen met een tijdschrift of boek.

Goedkope 2-persoons boxsprings, bestaan ze echt?

Een goedkope 2-persoons boxspring is iets waarvan ik dacht dat het alleen in mijn dromen bestond. Niet dus. Je hebt ze al vanaf €369 (140 x 200 cm) en €429 (160 x 120). Eerlijk is eerlijk, mijn vorige matras was nog duurder! Zo zie je maar weer. Je moet gewoon de juiste plekjes (op het web) kennen om je huis betaalbaar maar toch trendy en mooi in te richten. Want hey, als je zo’n boxspring een beetje leuk aankleedt, is het gelijk de eyecatcher van je slaapkamer.

Het geld dubbel en dwars waard

Alleen met het topmatrasje vechten we nog geregeld. Dan ligt ‘ie na een nachtje woelen half van het bed. Dus daar moeten we nog even een boxspring anti-slipmatje voor kopen. Ik zag dat die nog geen €15 kosten. Dus yay, het bed is helemaal naar ons zin en bovendien superbudgetproof. Wij hebben het bed gekregen, maar ik zou er zonder twijfel ook mijn eigen geld voor neertellen. Een IKEA-bed is niet veel goedkoper, en een boxspring is 100 x comfortabeler en stijlvoller!