Hoe vind je de perfecte tas voor werk of school?

Soms zijn het de kleine dingen die ervoor zorgen dat je met plezier de deur uitgaat voor een nieuwe werkdag. Misschien is het ’t vooruitzicht op die lekkere latte of een lunch van je favoriete tentje. Misschien is het wel een outfit die je het gevoel geeft dat je niet te stoppen bent. Óf een goede tas voor school of werk. De perfecte werktas is niet altijd even makkelijk te vinden, want hij moet comfortabel, stijlvol, handig én ruim genoeg zijn. Samen met Brandfield help ik je een handje om het perfecte exemplaar te kiezen. Zo weet je zeker dat je geld goed besteed is.

Als het op de perfecte werktas aankomt, moet het een tas zijn die je leuk vindt en waarin alles past, van een laptop tot een grote waterfles en handige extra’s zoals sportkleding voor na werk, je lunch en meer. Maar wat voor tas kies je? Er zijn er zoveel! Van rugtas tot tote en laptoptas, er zijn werktassen in alle vormen, maten en kleuren. We helpen je kiezen.

Wat zoek je in een school- of werktas?

Bij het kiezen van een tas voor werk, is het belangrijks om eerst na te denken over wat je elke dag meeneemt. Dit bepaalt de grootte en vaak ook de stijl van de tas. 

Type tas

Moet zowel je lunch als je sportkleding mee? Dan wil je waarschijnlijk een tas met aparte compartimenten. Zoek je een tas die je gemakkelijk kan meenemen op elke zakentrip? Dan is een tas die je aan het handvat van een rolkoffertje kan hangen superhandig. Voor de meeste jobs is een grotere schoudertas of een crossbody draagtas een ideale optie. Ga je voor lekker praktisch en wil je al je spulletjes meenemen maar je handen vrijhouden? Kies een leuke rugzak uit.

Materiaal

Het laatste wat je wilt, is dat een tas tijdens gebruik uit elkaar valt; dat is precies het tegenovergestelde van een handige werktas. Kijk daarom goed naar het materiaal van de tas. Is hij weerbestendig? Gemaakt van (vegan) leer? Etc. Kom je er niet uit? Denk dan aan de fijnste tas die je al hebt en probeer een werktas van hetzelfde materiaal te vinden. En vergeet niet naar de recensies te kijken van mensen die de tas al gebruiken.

Wat je in je werktas meeneemt, is ook belangrijk bij je keuze voor materiaal: wordt het een gestructureerde stevige tas of liever een zacht en flexibel exemplaar? Als de meeste dingen die je voor je werk nodig hebt zacht zijn, zoals kleding, dan kun je gaan voor een zachtere tas zoals eentje in hobo-stijl. Heeft wat je meeneemt wat meer ondersteuning of bescherming nodig? Zoals een laptop … Ga dan voor een gestructureerde tas.

Aantal vakken

Als je verschillende spullen meeneemt die je niet door elkaar wilt gebruiken, moet je op zoek naar een tas met aparte vakken. Je wilt niet het risico lopen dat je laptop beschadigd raakt door gemorst eten of dat je waterfles leegloopt over je elektronica terwijl je naar je trein rent. Het risico hierop neemt af als je een tas met meerdere compartimenten hebt.

Hoe draag je je tas het liefst?

Houd er ook rekening mee hoe je de tas kan dragen. Neem je elke dag een loodzware tas mee, dan is het fijn als je ‘m over je schouder of rug kunt slingeren. De verschillende manieren om een tas te dragen op een rij:

  • een kort handvat bovenaan om in de hand te houden;
  • een iets groter handvat om de tas in de holte van je arm te dragen;
  • een lang handvat om over je schouder te dragen;
  • een verstelbare riem die je crossbody over je lichaam of over één schouder kunt dragen;
  • een tas die kan worden aangepast zodat je ‘m als rugzak kunt gebruiken.

Kies natuurlijk lekker je favoriete manier van je tas dragen, maar houd er rekening mee dat het fijn is om meer dan één manier te hebben om je tas te dragen. Zo kan je op basis van hoe zwaar je tas is bepalen hoe je ‘m draagt.

Hoe groot is je laptop?

Het beslissende stukje in de werktassenpuzzel is vaak hoe groot je werklaptop is. Vaak is dit 13, 14, 15 of 16 inch. Zorg ervoor dat je de computer opmeet of check de afmetingen online, zodat je precies weet hoeveel ruimte je nodig hebt in je laptoptas. Je wilt ‘m in je tas kunnen stoppen zonder dat hij uitsteekt en zodat de tas nog wel dicht kan.

De kleur van je werkkleding

De stijl van de kleding die je draagt voor school of werk is ook belangrijk om in gedachten te houden bij ’t shoppen van een tas. Ben je een investeringsbankier of advocaat die meestal gekleed gaat in donkerblauwe pakken, of bent je meer het artsy type dat ook in haar stijl lekker creatief is? Is je kleding conservatief, dan wil je waarschijnlijk wegblijven van grote logo’s en felle kleuren. 

Wat neem je mee in je werk- of schooltas?

De slechtste werktas is er eentje die te vol zit of die je pijn of ongemak bezorgt omdat hij zo zwaar is. Neem dus niet teveel mee. Concentreer je eerst op het essentiële: laptop, waterfles, snacks en andere dingen die je zeker nodig hebt op een werk- of schooldag.