Simpel en snel een zakelijke financiering aanvragen in 3 stappen

Heb je op korte termijn geld nodig? Dan kun je jouw eigen vermogen aanspreken. Wanneer dit niet toereikend is of als je liever geen eigen geld gebruikt, kun je een zakelijke financiering aanvragen. Veel ondernemers denken dat er veel tijd en moeite in het aanvraagproces gaat zitten, maar dit hoeft niet zo te zijn. Tegenwoordig kun je namelijk simpel en snel een zakelijke financiering aanvragen. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? We helpen je graag op weg.

1. Bepaal wat de beste zakelijke financiering is voor jouw bedrijf

Bij het aanvragen van een zakelijke financiering is het belangrijk dat je niet te hard van stapel loopt. Waarom niet? Omdat je als ondernemer uit verschillende zakelijke financieringen kunt kiezen. Als je geld nodig hebt om een langlopende investering in jouw bedrijf te financieren, heeft een zakelijke lening de voorkeur. Doordat je het geld bij deze financieringsvorm in één keer op jouw rekening gestort krijgt, kun je er bijvoorbeeld direct een nieuwe machine of een nieuw voertuig mee kopen. Heb je geld nodig om een bedrijfspand aan te kopen? Dan kun je ook voor een zakelijke hypotheek kiezen.

Naast een zakelijke lening en zakelijke hypotheek bieden geldverstrekkers je ook de mogelijkheid om zakelijk krediet af te sluiten. Bij deze financieringsvorm zet een geldverstrekker het bedrag voor je klaar op een speciale rekening. Doordat jij toegang tot deze rekening krijgt, bepaal je zelf welk deel van dit bedrag je opneemt en wanneer je dit doet. Zakelijk krediet kan onder meer gebruikt worden om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen of de dagelijkse uitgaven van een bedrijf mee te betalen.

2. Reken uit hoeveel je nodig hebt

Het is op voorhand niet precies te zeggen hoeveel je kunt lenen. De hoogte van een zakelijke financiering hangt namelijk af van een aantal factoren. Een geldverstrekker kijkt onder meer naar de financiële situatie van jouw bedrijf. Voordat je een zakelijke financiering afsluit, raden wij je aan te berekenen hoeveel je nodig hebt. Doe dit vooral als je voor een zakelijke lening kiest. Het is namelijk niet verstandig om meer te lenen dan je nodig hebt. Doe je dit toch? Dan kost zakelijk geld lenen je (aanzienlijk) meer dan wanneer je precies het bedrag leent dat je nodig hebt. 

3. Dien jouw aanvraag online in 

Wil je niet onnodig veel tijd en moeite steken in het aanvragen van een zakelijke financiering? Dien dan online een aanvraag in. Bij de meeste geldverstrekkers kun je tegenwoordig online een zakelijke financiering aanvragen. Hiervoor vraagt een geldverstrekker je allereerst naar een aantal gegevens. Bovendien moet je de nodige documenten aanleveren, zoals de bij- en afschrijvingen van jouw bedrijf en de jaarrekening. 

Een geldverstrekker buigt zich hier vervolgens over, waarna je een aanbod op maat ontvangt. Het is vervolgens aan jou om te bepalen of je hier wel of niet op in gaat. Ga je akkoord? Dan word je gevraagd om aanvullende documenten aan te leveren. Wanneer een geldverstrekker akkoord gaat, is het alleen nog een kwestie van de contracten tekenen. Ook dit kan vandaag de dag vaak online, waardoor je de deur niet uit hoeft om een zakelijke financiering aan te vragen.