Hier worden Nederlandse mama’s blij van

Moederdag (10 mei) komt er weer aan! Tijd voor wat moederdagfeitjes. Hoeveel knutselwerken van jou heeft je moeder nog in de kast liggen? Als kind kon je je er nog ‘gemakkelijk’ vanaf maken met een prachtig kunstwerk dat je tijdens de knutselles had gefabriceerd. Net als dat een gekunsteld ontbijtje op bed veel schattiger is om te krijgen van een 5-jarige dan een 25-jarige ;). Al wordt iedere mama wel blij van een dienblad vol lekkers.

Nu wil je natuurlijk niet meer met een knutselwerk aankomen, al is een leuke DIY wel een heel goed idee! Wat koop jij voor je moeder? Ga je voor een bos bloemen, een lekker luchtje of reep Tony?

Bloemen zijn altijd goed

ActiePagina.nl deed in samenwerking met Panelwizard onderzoek naar wat moeders het liefst krijgen voor Moederdag. En wat denk je? Zelfgemaakte cadeaus van kinderen staat nog steeds op #1. Vind je het gek dat je moeder 20 jaar later nog steeds knutselwerkjes op zolder heeft liggen? Met name jonge moeders geven aan hiermee het liefst verrast te worden. Andere populaire cadeaus om te krijgen zijn een bosje bloemen (11%) of parfum (6%). Niet heel origineel he?

Maar wat geven de Nederlandse zoons en dochters hun moeder dan voor cadeautje?

  1. Bloemen (34,8%)
  2. Verzorgingsproducten (8,5%)
  3. Uiteten (7,2%)

Hoewel we blijkbaar graag verzorgingsproducten cadeau geven, geeft slechts 1,9% van de moeders aan dat dit hun favoriete cadeau is. Een dinertje buiten de deur wordt gelukkig meer gewaardeerd, 5,1% van de moeders geeft aan dit graag te krijgen op Moederdag.

Je broer geeft een duurder cadeau

Ik ben benieuwd hoeveel jij uitgeeft voor een moederdagcadeau.Gemiddeld is dat zo’n €26,40. Zit jij er boven of eronder? Mannen besteden vaak meer geld aan mama, zij geven cadeaus die gemiddeld €31,35 waard zijn. Dochters spenderen gemiddeld €20,74.

Heb jij al een moederdagcadeau gekocht?

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

One thought on “Hier worden Nederlandse mama’s blij van

  1. Ik heb zelf nog niets gekocht voor mijn moeder dat ga ik zaterdag doen. Hier staat mij al de hele week een pakje aan te staren dat mijn zoon voor mij gekocht heeft. Vind hij leuk om zijn moeder een beetje te ‘pesten’ en me er zooo lang op te laten wachten 🙂

Comments are closed.