Haal meer uit je tuin met deze tips

Dit jaar had een vreemde start, we moesten ineens allemaal thuis blijven. Dit heeft zowel nadelen als voordelen. Omdat het recente weer ons erg gunstig gezind was, hebben veel mensen de tuin kunnen hernoemen tot hun favoriete plek.Omdat het koudere weer zich weer aandient zullen velen waarschijnlijk zich veel minder in de tuin bevinden. Echter is dit best zonde, met een aantal aanpassingen aan de tuin kun je ervoor zorgen dat je het hele jaar kunt genieten van de tuin. In dit gastartikel lees je hoe je dit voor elkaar krijgt.

Gastartikel.

Tover een stukje van jouw huis of tuin om in een sauna

Wij Nederlanders gaan over het algemeen graag naar de spa, en minstens 10% van de bevolking gaat minstens één keer per jaar naar de spa. Maar waarom zou je naar de spa gaan als je de spa ook naar huis kunt halen? Steeds meer mensen kopen een bubbelbad of jacuzzi. Ook het laten plaatsen van een sauna thuis wordt steeds populairder. Het goede nieuws is dat er veel opties zijn voor sauna’s. Neem bijvoorbeeld infraroodsauna’s, die meestal als comfortabeler worden ervaren. Dit komt doordat de temperatuur van dit type sauna lager is dan die van gewone sauna’s. 

Een sauna ontspant niet alleen lichaam en geest, maar brengt ook fysieke voordelen met zich mee, zoals een verbeterde bloedcirculatie.

Geniet het gehele jaar door met een veranda in de tuin

Het laten plaatsen van een overkapping of veranda wordt steeds populairder. Een veranda zorgt er namelijk voor dat je heerlijk comfortabel overdekt en beschut zit. Hierdoor kun je zelfs in de herfst of winter in de tuin tijd doorbrengen. Daarnaast is het plaatsen van een veranda vanuit financieel oogpunt ook nog eens aantrekkelijk. Voor veel mensen die een woning zoeken is een veranda een behoorlijke meerwaarde. Door het plaatsen van een veranda stijgt dus ook waarde van je woning!

Er zijn verschillende soorten veranda’s. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een aanbouw veranda, of een panorama veranda, hierdoor heb je eigenlijk een tweede kleine woonkamer in de tuin. Het hangt af van jouw eigen smaak en wensen. Als je zelf overweegt een veranda aan te schaffen, dan kun je je het beste goed laten informeren door een specialist, die je kan helpen om jouw ideeën te verwezenlijken.

Hopelijk raak je geïnspireerd door deze tips. Het vergt natuurlijk wel een investering, maar het zal het uiteindelijk meer dan waard zijn!