Vloertrends 2020 + wat kost een nieuwe vloer?

Iedereen weet hoe belangrijk de keuze van een nieuwe vloer is. Ongeacht of het gaat om de woonkamer, keuken, slaapkamer of zolder; het is van groot belang dat de gekozen vloer je helemaal gelukkig maakt. Je kiest immers een vloer uit om er jarenlang plezier uit te halen en daarom is het handig om je goed te oriënteren, zodat je een vloer kiest die past bij je woonstijl en budget.

Gastartikel.

“De vloeradviseurs van Martijn de Wit kunnen je helpen bij het vinden van de meest geschikte vloer. Kom in alle rust kijken bij onze showrooms in Amsterdam of Schagen. Er zijn verschillende prijsklassen, verschillende vloeren en allerlei soorten kleuren beschikbaar. Wij vertellen met plezier over onze passie en nemen je graag mee in ons enthousiasme. Lees verder voor de vloertrends van 2020 en met welke kosten je rekening moet houden.”

Vloertrends 2020?

Wat bij vloeren vaak opvalt, is dat er ook trends van de voorgaande jaren overeind blijven. Maar daarentegen ontwikkelen er altijd enkele nieuwe trends. Voor de vloerentrends is het niet zo wisselvallend als het kan zijn voor bijvoorbeeld de mode. Echter, zien we wel vaak nieuwe stijlen en materialen in populariteit stijgen. Zo blijft de visgraatvloer (met daarop gevolgd de Hongaarse punt) een groot favoriet!

Vloeren trend 1: vloeren diagonaal

We noemden de visgraat vloer al even, maar dit jaar heeft de trend ‘diagonale vloeren’ zich verder ontwikkeld tot een bijzonder stijlvol effect. Dit effect uit zich het best bij houten vloeren van Martijn de Wit, omdat de legwijze uniek en elegant is. Het enige nadeel is dat er vaak meer planken nodig zijn voor het gewenste resultaat. 

Vloeren trend 2: industriële uitstraling

Afgelopen jaar zagen we veel industriële meubelen langskomen en dit zien we dit jaar terugkomen in de vloeren. Zeker wanneer het gaat om PVC vloeren zijn er ontelbare mogelijkheden. Dit zorgt voor diverse industriële stijlen die goed passen in een modern interieur. 

Vloeren trend 3: PVC vloeren

De PVC vloer is op zichzelf ook al een trend. De vraag naar PVC vloeren neemt ook steeds meer toe. Dit is omdat leveranciers tegenwoordig de PVC vloeren een steeds realistischere uitstraling geven, waardoor dit eigenlijk de ideale vervanger wordt van hout. Komende jaren zal de populariteit onder de PVC vloeren steeds meer stijgen. 

Vloeren trend 4: brede planken

Deze trend kwam al voort uit 2019, maar blijft tot op heden nog steeds populair. Voor elk soort materiaal (PVC, hout etc.) geldt dat de planken vaak breder worden. Dit heeft vaak te maken met het feit dat de planken ook langer gemaakt worden. Verwachting is dat deze trend ook steeds populairder zal worden.

Vloeren trend 5: patronen op planken

Dit jaar hebben we duidelijk gemerkt dat de patronen meermaals terugkeren op de vloerplanken. Dit zagen we vorig jaar al, maar dit heeft zich dit jaar echt weten te ontplooien. De opkomst van deze trend hebben we te danken aan de technische ontwikkelingen van PVC- en laminaatvloeren. Er is een zeer grote variatie in patronen en deze variatie zal alleen maar groter worden. 

Wat kost een vloer?

Dit is uiteraard een begrijpelijke vraag. De prijs is namelijk een belangrijke overweging wanneer je voor een nieuwe vloer kiest. Op deze vraag bestaat echter geen standaard antwoord. Wanneer de prijs bepaald moet worden zijn er veel factoren die meewegen, namelijk: type vloer, houtsoort, eventueel patroon, combinatie met bijvoorbeeld vloerverwarming, afwerking van de vloer etc. 

Om toch een idee te schetsen is hieronder een kort overzicht van de gemiddelde prijs van een vloer per vierkante meter. 

  • Houten vloer = 59 euro per vierkante meter
  • Laminaat = 23 euro per vierkante meter
  • Pvc vloeren = 35 euro per vierkante meter
  • Pvc / vinyl rol = 22 euro per vierkante meter
  • Tapijt = 20 euro per vierkante meter