Gratis interieur metamorfose ideeën

Heb je de drang om je hele interieur naar het Leger des Heils te brengen? Wil je het liefst een nieuw kleurtje op de muur, een ander bed misschien wel nieuwe jaloezieën kopen voor alle kamers? Ik ken het gevoel! Maar een metamorfose van een complete kamer – of misschien wel je hele huis – kost een flinke duit. Gelukkig kun je met een aantal simpele gratis tips al snel een hele andere sfeer creëren in een ruimte. Het kost niets, dus probeer er eens een aantal uit!

Update het hoofdbord van je bed

Maak van een quilt of mooi kleed een hoofdbord voor je bed. Heb je een bed met een metalen frame of gewoonweg een hoofdbord dat wel een makeover kan gebruiken? Gooi er een prachtige quilt met kleurtjes overheen en je bed steelt de show in de slaapkamer.

hip budgetproof interieur 2

Kunst verbergt snoertjes

Zet mooie lijsten met posters of foto’s of zelfs schilderijen tegen een muur om draden, snoeren en stopcontacten te verbergen. Combineer ze met elkaar in laagjes voor extra impact. Heb ik ook gedaan in m’n slaapkamer.

Een plant in de openhaard

Fleur dat zwarte gat waar misschien geen werjende open haard meer zit op met plant. Kies een type dat niet veel zonlicht nodig heeft, zoals een varen en hij voelt zich kiplekker in de haard.

Pimp de commode met lintjes

Laat al die restjes met mooie lintjes die je hebt gespaard met feestdagen en verjaardagsfeestjes niet verloren gaan. Transformeer de kinderkamer door kleurrijke linten om de knoppen van een ladekast te strikken. Of versier de steel van een stalamp ermee bijvoorbeeld. Wees creatief!

Schilder de poten van een oude stoel

Eindelijk een reden om dat blikje overgebleven verf tevoorschijn te halen. Geef de poten van een houten stoel een nieuwe verflaag en gebruik de stoel bijvoorbeeld als een bijzettafeltje om boeken, kussens of een knus deken op te leggen.

Pak dozen in met inpakpapier

Vergeet die saaie opbergdozen! Tover gewone dozen (die van je schoenen of het H&M-pakket) om tot mooie exemplaren met je favoriete inpakpapier. Label ze vervolgens met oude cadeaukaartjes of gebruik ze als geschenkdoos.

Hang kunst en foto’s op één muur

Je familiefoto’s de show laten stelen? Maak er een pronkstuk van en groepeer ze samen met je favoriete kunststukken op een gallery wall. Tip: leg je de lijstjes eerst op de grond om een idee te krijgen hoe ze er aan de muur uit zullen zien voordat je iets ophangt. En matchen de frames niet? Des te beter!

Bewaar je toiletspulletjes op een originele manier

e toilettafel is niet alleen een random verzameling van make-up en verzorgingsproducten! Maak er juist iets moois van. Plaats een mooie tray op de tafel met mismatched servies. Bijvoorbeeld een suikerpot met wattenschijfjes, een mooi kopje met je favoriete lipsticks en een mason jar gevuld met make-up kwasten.