Goedkope trucjes om je slaapkamer er luxe uit te laten zien

Natuurlijk willen we allemaal een slaapkamer zoals in hotels of een interieurmagazine. Werkt je budget niet mee om je droomslaapkamer te verwezenlijken? Bedenk dan dat het eigenlijk heel eenvoudig is om je slaapkamer er duur uit te laten zien met simpele en goedkope oplossingen. Net zoals met zoveel dingen in het leven, gaat het om de details!

Weg met prullaria en troep

Je ziet op Pinterest nooit kamers die een bende zijn of kamers met een verzameling van rommelige prullaria. Weg ermee! De ruimte zal er nooit duur of aantrekkelijk uitzien als je er een bende van maakt, ongeacht hoeveel je aan de inrichting ervan uitgeeft. Opruimen en minimaliseren dus. Tijd om wat filmpjes van Marie Kondo te kijken.

Ga voor groen

Groen is een must voor een luxe uitziende slaapkamer. Haal je mooiste vaas tevoorschijn of scoor een beauty in de kringloop en vul ‘m met bloemen of plantjes. Budgetbloemen vind je bijvoorbeeld op de markt, in een pluktuin of in de supermarkt (supermarkten hebben vaak leuke aanbiedingen). Heb je groene vingers? Ga dan voor een varen. Ben je juist bang dat je planten in no time vermoordt? Ga dan voor een drakenklimop of Dracaena (Drakebloedboom). De naam van deze planten alleen al is een reden om je slaapkamer ermee op te fleuren. Een plant geeft je kamer niet alleen een luxe uitstraling, planten helpen ook om de lucht te zuiveren.

Maak een statement met een mooie deken

Vergeet je goedkope fleecedekentje waar je graag onder kruipt op de bank! Dat zet geen zoden aan de dijk. Kies in plaats daarvan voor een mooi exemplaar van velours, zijde of wol dat je over je bed gooit. Kies niet voor wilde patronen, maar ga juist voor een effen kleur, een stijlvolle dierenprint of een subtiel ontwerp. Kan je bed ook wel een upgrade gebruiken qua slaapcomfort? Bekijk dan een matras van Matrasaanhuis.nl voor een budgetproof optie.

Voeg een luxe touch toe met een kroonlijst

Het is verbazingwekkend hoe een hele simpele kamer snel een dure uitstraling krijgt met een kroonlijst. Oude huizen komen vaak met zo’n mooie lijst, maar ze zijn gelukkig ook gewoon te faken met een DIY-pakket van de bouwmarkt. Likje verf erover zodat de lijsten matchen met de muren en klaar is Kees.

Meer impact met een eyecatcher

Geef je slaapkamer impact met een statement dat zegt: “Ja, deze kamer is van een speciaal iemand.” Dat kan een groot kunstwerk zijn boven je bed, een mooi souvenir op je dressoir, een luxe quilt op je bed of een Perzisch tapijt of kleed met patroon. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het je persoonlijke smaak en stijl weerspiegelt en de aandacht trekt wanneer je de kamer binnenkomt. En daar hoef je echt geen fortuin voor uit te geven!

Hijs de gordijnen op

Kleine, hoekige slaapkamers hebben soms wat werk nodig om er duur uit te zien. De ruimte groter maken helpt zeker! Dat kun je eenvoudig doen door de gordijnen hoger op te hangen. Wanneer je de gordijnroede een paar centimeter onder het plafond monteert  en de gordijnen tot de vloer hangen, ziet de ruimte er opeens groter én eleganter uit.

Lampenkappen met een vleugje glamour

Effen, saaie lampenkappen zijn vaak alles behalve luxe. Start je zoektocht naar eyecatchers van lampenkappen voor een koopje. Ga bijvoorbeeld bij de kringloop op zoek naar een upgrade voor de lamp op je nachtkastje. Zoek voor een vleugje luxe naar een rijk gekleurde tint, een kap met een chique patroon of eentje met metalen accenten. Houd de look wel klassiek.

Vervang de hardware van je meubels

Is je slaapkamermeubilair voorbij zijn hoogtijdagen of ben je er gewoon op uitgekeken? Geef je meubels een update met nieuwe hardware. Vervang de knoppen van een ladekast of de deurklinken bijvoorbeeld door hedendaagse, elegante hardware. Zoek naar metalen hardware of hardware van glas bijvoorbeeld, maar zorg dat het er niet aso uitziet. Je hoeft de nieuwe hardwaren alleen op z’n plek te schroeven en je kamer heeft net een rijker tintje.

Artikel i.s.m. matrasaanhuis.nl