Goedkoop op wintersport vakantie

Ik ga lekker zes daagjes op skivakantie (ben nu onderweg), maar ik laat jullie niet achter zonder ingeplande berichten en zonder de ultieme budget wintersport-tips :D. Als je wel eens eerder een wintersportvakantie hebt geboekt dan weet je dat je stiekem altijd een beetje van de prijs schrikt. Hier kun je minimaal 2 weken voor op zomervakantie naar een redelijk goedkope bestemming. De reis, huur van materiaal, overnachting, skipassen, uit eten, après skiën. Heb je eigenlijk geen wintersportvakantie gepland dit jaar maar wil je toch wel graag voor een klein prijsje naar de sneeuw? Hier volgen wat tips voor een goedkope skivakantie:

 • Ga niet tijdens de vakanties of in het hoogseizoen op vakantie (buiten het hoogseizoen is meestal de eerste drie weken van januari en eind maart). 
 • Kies een bestemming die sneeuwzeker is als je laat in het jaar gaat (bijvoorbeeld Kaprun). Gletsjers zijn vrijwel sneeuwzeker tot en met half april. 
 • Ken je iemand met een huisje in een skigebied? Vragen kun je altijd! Vaak kun je dan voor een vriendenprijsje overnachten. Ben jij niet in de luxepositie dat je in een huisje van iemand die je kent kunt logeren? Boek dan direct bij een accommodatie. Dit is vaak goedkoper dan via een reisorganisatie (behalve bij een pakketreis).
 • Pakketreizen zijn altijd gunstig! Vaak zijn pakketreizen goedkoper alles los betalen. In een pakketreis zit meestal het vervoer, de accommodatie en een skipas (soms ook nog skihuur en ontbijt/diner). 
 • Busreizen zijn altijd goedkoop. Bijna altijd goedkoper dan met de auto of het vliegveld. Luxe moet je niet verwachten ;). Het duurt ook wat langer dan dat je zou willen, haha maar goedkoop is het zeker.
 • Een losse skipas is duur. Probeer een skipas in combinatie met een reis te kopen, bij je hotel te regelen (korting) of thuis alvast te bestellen (korting).
 • Overweeg ook eens naar Tsjechië, Slovenië of Bulgarije te gaan (niet als je vooral voor après ski gaat). De skigebieden zijn niet heel groot, maar de skipassen, het eten en de accommodaties zijn wel echt super budget.
 • Kies een bestemming die bekend staat als budget bestemming zoals bijvoorbeeld Valfréjus, La Norma, La Joue du Loup en Superdévoluy in Frankrijk.
 • Kies een appartement of hotel niet direct aan de piste (hoe minder je hoeft te lopen of te reizen met je ski’s, hoe goedkoper).
 • Zoek op grote reisbureaus / vakantie stunters online zoals bijvoorbeeld Jiba, Snowtrex, Husk, Camelot, enz. Genoeg budget-keus.
 • Vergelijk reizen, het kan per aanbieder nog eens verschillen.
 • Boek je vakantie of juist heetl last minute (reizen die over zijn die voor een prikkie weg moeten) of heel erg op tijd (vroegboekkorting).
 • Een weekendje skiën is tegenwoordig ook steeds gebruikelijker en daarom niet eens meer zo heel duur. In Duitsland kun je (als er sneeuw ligt) niet heel ver van huis ook prima skiën.
 • Koop skikleding en -benodigdheden in de SALE (vanaf aankomende week zullen de prijzen van skibenodigdheden enorm zakken) of leen van vrienden of familie. Ik heb mijn (roze Roxy) ski’s ook in de SALE gekocht en daar heb ik nog geen €400,- voor betaald en wel al meer dan 7 maanden op geskied. Laat je wel adviseren voordat je iets koopt of zorg dat je er zelf heel veel over leest.
 • Huur ski’s niet aan de piste of op andere a-locaties. Hoe verder van de piste het verhuurbedrijf gevestigd is, hoe goedkoper de ski’s meestal over de toonbank gaan.
 • Zoek naar spiksplinternieuwe hotels. Soms moeten hotels nog credits verdienen en bieden hun kamers het eerste jaar voor een spotprijsje aan.
 • Ik kan nog wel eventjes doorgaan, maar ik denk dat jullie nu wel een idee hebben!
Als je al deze tips in je achterhoofd houdt (en ook dingen zoals het meebrengen van je eigen eten, maar dat vind ik persoonlijk nou juist zo gezellig van vakantie, dat buiten de deur eten) moet je echt een wintersportvakantie kunnen vinden voor max. €400,- inclusief reis, skipas, accommodatie, ontbijt/diner.

Mocht je nou toch niet op vakantie kunnen maar wil je wel eventjes het wintersportgevoel beleven? Via Groupon kun je nu voor €16,00 (normaal €38,00) 2 uur skiën of snowboarden bij Snowplanet. Of ski of snowboard les nemen in Landsmeer (deal geldig tot vanavond 23:59).

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

2 thoughts on “Goedkoop op wintersport vakantie

Comments are closed.