Goedkoop Vaderdag vieren? 9 leuke ideeën

Nieuwbakken vaders, oude vaders, opa’s, schoonvaders, stiefvaders, serieuze vaders, gekke vaders… Er zijn talloze vaderlijke types zijn en net zoveel redenen om ze te vieren op Vaderdag. Dit is hoe je dat doet met een klein budget.

Vaderdag is dé gelegenheid bij uitstek om je vader te vertellen dat je hem waardeert. De dag is daarom niet compleet zonder een leuk Vaderdag-cadeau en een speciale Vaderdag-kaart vol lof. Tip: schrijf een speciale herinnering of een inside joke op de kaart om je vader aan het lachen te maken!

Het perfecte Vaderdag-cadeau uitzoeken en een lieve boodschap op een wenskaart schrijven is misschien vanzelfsprekend. Maar het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de speciale dag van je vader vol activiteiten zit die hem nog dichter bij de mensen brengen van wie hij het meest houdt: zijn kinderen.

Hier volgen 9 activiteiten die je gewoon thuis – met een klein budget – kunt organiseren: van filmavond in de achtertuin tot game night en huisgemaakte brunch.

Serveer paps een brunch

De beste manier om Vaderdag te beginnen? Een tafel vol met papa’s favoriete brunchrecepten natuurlijk. Blaas hem omver met een bomvolle tafel met lekkere broodjes, eieren en fruit – en vergeet de koffie en fruitsap niet.

Picknicken in de achtertuin

Een gemakkelijke manier om indruk te maken op papa op zijn speciale dag? Vul een picknickmand met broodjes, pak een deken en plof neer in de achtertuin voor een familiepicknick. Hij zal zeker genieten van de zon en een paar leuke spelletjes in de achtertuin, vooral met al zijn favoriete mensen om hem heen.

Karaoke maar

Zet zijn favoriete deuntjes aan, geef de microfoon door en geniet van zijn karaoke-skills. Hij krijgt bonuspunten als hij ook nog wat moves maakt op het podium. Of ehhhh, de huiskamervloer.

Verwen hem met een spa-dag

Ook papa’s verdienen een verwenmomentje! Verander het huis in een ontspannende spa door kaarsen aan te steken en een rustgevend muziekje op te zetten. Geef hem een cadeaumand vol met lekkere verzorgingsproducten, waaronder scheerschuim, douchegel en zeep.

Houd een game night

Laat paps dit jaar tijdens een familie game night zijn competitieve kant showen door klassiekers als Monopoly, Jenga of Mens-erger-je-niet te spelen. Als je vader dol is op trivia en hersenkrakers, kun je zelfs een familietrivia-avond organiseren.

Steek de barbecue aan

Vaderdag kun je het beste vieren met familie en geweldig eten, dus steek de barbecue aan en maak een heerlijke maaltijd waar iedereen van kan genieten. Maak van de gelegenheid gebruik om het een en ander van je vader (de grillmeister) te leren, of moedig hem gewoon aan terwijl hij bord na bord sappige hamburgers en gegrilde groenten serveert.

Organiseer een bierproeverij

Serveer je vader een verfrissend biertje van zijn favoriete brouwerij. Plan voor de ultieme traktatie een bierproeverij met een assortiment van ales, lagers en IPA’s van lokale brouwerijen. Misschien vindt hij wel een nieuwe favoriet.

Ga kamperen

Of je nu een weekend naar een camping gaat of besluit een tent op te zetten in je eigen achtertuin… Je vader zal met plezier enge verhalen rond het kampvuur vertellen.

Plan een filmavond in de buitenlucht

Aangezien drive-in-bioscopen in Nederland moeilijk te vinden zijn, ben je op je eigen tuin aangewezen. Schijn een projector tegen een kale muur en kies een van papa’s favoriete films om samen te kijken.