Besparen met de slimme bespaar-app Dyme: mijn ervaring

Wanneer je wilt besparen is mijn #1 tip altijd: zorg voor inzicht in je uitgaven. Door precies te weten wat je waar aan uitgeeft en wat er binnenkomt, houd je veel makkelijker de controle over je financiën. Klinkt misschien saai, maar de gratis slimme bespaar-app Dyme maakt het een stuk leuker. En makkelijker. 

Dyme in het kort: “Dyme neemt jouw financiële ‘moetjes’ over. Zaken waarvan je

weet dat je het zou moeten doen, maar waar je geen tijd of zin voor kunt vinden. Denk aan: overstappen van energieleverancier, onderhandelen over je telecomcontract, etc.”

Ik heb de app inmiddels een kleine maand getest en vertel graag in samenwerking met Dyme hoe het ook jou ‘gratis geld’ kan opleveren. Want we geven allemaal weleens onnodig of te veel geld uit. Kan gebeuren, maar met Dyme krijg je dat sneller in de smiezen. Hoe fijn zou het zijn om aan het einde van je geld geen stuk maand meer over te houden? Dyme gebruikers besparen elk jaar namelijk gemiddeld € 800 zonder daar moeite voor hoeven te doen. Dat wil je!

Huishoudboekje in je telefoon

In een paar klikken heb ik de app toegang gegeven tot mijn bankrekening(en) en er rolt een heerlijk overzichtelijke dashboard uit dat zelfs al voor me gecategoriseerd is. Ik heb niets zelf hoeven in te voeren. Exceloverzichtjes zijn verleden tijd! Dyme is het nieuwe (digitale) huishoudboekje dat je altijd bij je hebt.

Je kan de app bijna met elke bank gebruiken: ING, ABN AMRO, Rabobank, Triodos, ASN, SNS, Regiobank en Bunq. Net zoals bij je bank zijn al je gegevens bij Dyme trouwens beveiligd met 256-bit TLS encryptie. Jij kan er als enige bij.

Oké, terug naar het dashboard. Mijn favoriete onderdeel van de app. Hier zie je je banksaldo (ik heb twee rekeningen gekoppeld), budget-overzicht (waarmee je je geld beter kan leren uitgeven) en aankomende betalingen (superhandig!). In het overzichtsscherm zie ik precies wat mijn maandelijkse vaste lasten zijn, wat ik waar aan uitgeef en wat er binnenkomt. En elke avond krijg ik ook een pushbericht van m’n saldo’s. Soms confronterend, maar het houdt je wel alert ;-). 

Makkelijk budgetteren en begroten

Kom je erachter dat je je financiële doel niet gaat halen met hoe je het nu aanpakt? De Dyme budget app helpt je ook gemakkelijk te budgetteren en begroten. Je kunt bijvoorbeeld budgetten per categorie opstellen, zoals een maximaal bedrag dat je per maand aan kleding of boodschappen mag uitgeven. Als je dan in de buurt van dat bedrag komt, of er overheen gaat, krijg je hier een melding van.

Aankomende betalingen

In mijn dashboard zie ik in een oogopslag dat mijn telefoonrekening vandaag wordt afgeschreven en dat m’n maandelijkse storting naar m’n pensioenrekening onderweg is. Morgen staat de energierekening op de planning en over zes dagen wordt er €9,23 afgeschreven. Iets met verzekeringen. Bij m’n maandelijkse internetkosten (€38,25) staat een uitroepteken, en dat brengt me bij het volgende: de app geeft aan wanneer je ergens te veel voor betaalt. Wat?! Vaak kan je met een paar kleine aanpassingen in je eigen uitgavenpatroon al wat besparen, maar er zijn meer manieren. Zoals besparen op je abonnementen.

Dyme zoekt voor je uit waar je kunt besparen

De app kan zien of jij automatisch te veel betaalt voor een bepaald abonnement. Is dat het geval? Dan kan Dyme voor je onderhandelen om je abonnementskosten of contracten te verlagen. Zoals bij mijn internetabonnement. Omdat internet voor mij een eerste levensbehoefte is en écht geen dag zonder internet kan, ben ik nog nooit overgestapt van internetprovider. Zelfs niet toen Telfort ineens overging naar KPN en het nog duurder werd ook. Want, zonder internet geen werk. Ik vind het dus ook best spannend om Dyme te laten onderhandelen. Maar wie niet waagt die niet wint. Weten ze er voordeel voor je uit te slepen? Dan deel je de winst. Zij 30% en jij 70%. Binnen twee weken weet ik of ze korting voor me gescoord hebben, dan geef ik zeker een update.

Gratis Dyme Premium Gold proberen

Over abonnementen gesproken: ongewenste abonnementen kan je met één klik op de knop opzeggen. De app is gratis, maar voor deze premiumfunctie heb je wel een Dyme Premium account voor nodig. 

Geen geld voor Dyme Premium? Gebruik dan de code MAR6322266 en ontvang een gratis maand Dyme Premium Gold. Je kunt in de app ook jouw eigen code vinden als je het menu opent en klik op ‘Ontvang €10’. Stuur deze code door naar je vrienden en familie. Als zij een account registreren en jouw code gebruiken, krijgen jullie beiden een gratis maand Dyme Premium Gold.

Conclusie: hoewel ik mijn financiën als budgetblogger best goed op een rij heb, heeft Dyme me toch een paar inzichten gegeven waardoor ik weer slimmer met mijn geld kan omgaan. Ik ben fan. Nu ik weet op welke abonnementen ik kan besparen open ik de app niet meer elke dag, maar zeker een paar keer per week. Gewoon voor die extra check of ik wel goed bezig ben deze maand. Én hopelijk kan ik mijn vaste lasten verlagen door minder te gaan betalen voor m’n internetabonnement. Ben je benieuwd waar jij nú direct op kan besparen? Download de gratis Dyme app.