Mobiel bellen met een klein budget

Dagelijks gebruik maken van een smartphone zonder dat je daar veel geld voor hoeft te betalen. Als we naar de huidige prijzen van de mobiele telefoons en de bijbehorende abonnementen kijken, dan lijkt dat een onmogelijke opgave. Toch is het te doen, mits je in staat bent om goed te kijken naar wat je nu eigenlijk nodig hebt.

Wat is echt belangrijk? Zijn dat de belminuten of wil je alleen maar internet op je mobiel? Vind jij het belangrijk om altijd met de allernieuwste smartphone voor de dag te komen, of kies je bewust voor een refurbished exemplaar.

Kies voor sim only

Wil je de dagelijkse kosten van mobiel bellen en internetten zo laag mogelijk houden dan heb je je levensstijl daar misschien al op aangepast. Alleen bellen als het nodig is, en niet urenlang gedachteloos scrollen op Instagram, Facebook of YouTube. Je gebruikt je telefoon alleen als het moet, en daar heb je natuurlijk helemaal geen kostbaar nieuw exemplaar voor nodig. Heb je een klein budget, dan is het beter om te kiezen voor een tweedehands smartphone die is opgeknapt. Refurbished noemen ze dat ook wel. Tweedehands en toch een beetje nieuw, maar dan voor aanzienlijk minder geld. Om deze tweedehands mobiel in gebruik te nemen kun je met je oude simkaart gebruik maken van een sim only aanbieding

Overstappen met nummerbehoud kan alleen als je oude abonnement binnen 4 maanden stopt. Wacht hier niet mee tot het allerlaatste moment, maar oriënteer je vooraf goed. Kies voor een bundel die bij je past en bedenk dat hoe langer de looptijd is, hoe lager het te betalen bedrag per maand wordt. Ook de keuze voor een provider kan verschil maken. Een sim only abonnement uitzoeken en afsluiten is heel eenvoudig als je gebruik maakt van een vergelijkingssite. De prijzen op deze sites zijn concurrerend en zijn soms zelfs lager dan op de website van de provider.

Een sim only abonnement, zit ik er nu twee jaar aan vast?

Afhankelijk van het abonnement en de mogelijkheden die je hebt gekozen kun je online een contract aanmaken. Ben je er niet helemaal zeker van hoe je bel- en internetgedrag zich gaat ontwikkelen dan kun je het beste kiezen voor een kortlopend contract. Dit kan per maand, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een sim only abonnement van een jaar. Houd je belbundel altijd goed in de gaten. 

Bel je meer dan dat je in je abonnement contract hebt afgesproken, dan krijg je geen bericht maar wel een extra rekening. In zo’n geval is het beter om de belbundel iets te verhogen. Een of meerdere bundels verhogen kan altijd zonder extra kosten te maken. Wil je een bundel verlagen, dan betaal je in de eerste maand daarna een extra toeslag.