Nieuwe not-so-guilty pleasure: 2BSlim caloriearme chocoladesaus

Door Wouter

Ik houd van eten. Van verse groenten, biologische vlees en speltbrood. Maar ook van kant-en-klaar-maaltijden, Cola Light en kleurstoffen. En e-nummers, lekker man! Is het lekker en past het op die dag in mijn dieet en budget, dan eet of drink ik het.

Je hoort van veel mensen dat deze producten ingrediënten bevatten die heel slecht voor je zijn. Maar vaak zijn deze gedachtes meer gebaseerd op mediahypes dan op wetenschappelijk onderbouwde onderzoeken. Maar hier misschien een andere keer meer over.

Gezonde saus?

Deze blog gaat juist over producten zonder (of met heel weinig) calorieën en toch veel smaak hebben. Dat is toch geweldig! Zo ben ik al jaren fan van de pancake syrup van Walden Farms. Onwijs zoet, 0 calorieën. Het is net ahornsiroop. Perfect voor over een pannenkoek of door de yoghurt en je hoeft je niet schuldig te voelen. Top dus!

Sausjes, siropen en dressing met weinig calorieën

Een tijdje geleden heb ik de chocolate syrup van 2BSlim ontdekt die 1 calorie per eetlepel bevat. Dat betekent dus overal chocoladesaus overheen! Ontbijten met havermout en chocoladesaus, rijstwafels met chocoladesaus en pindakaas als lunch en kwark met chocoladesaus als toetje. De hele dag door chocoladesaus en geen schuldgevoel, want het bevat toch amper calorieën.

‘Gezonde’ ketchup, mayonaise en saladedressing

Naast chocolate syrup heeft 2BSlim nog meer sausjes met een verwaarloosbaar aantal calorieën. Zoals ketchup, saladedressing en mayonaise. Ik houd niet van mayonaise (Marloes wel), maar dit lijkt me een perfecte uitvinding voor de mayo-junks onder ons. In ieder geval een mooi alternatief voor de – per eetlepel 115 calorieën tellende – normale mayo.

Oké, overdaad schaadt

Elke dag liters chocolate- of pancakesyrup wegwerken is vast niet goed voor je, ook al bevatten ze weinig calorieën. Maar een overdaad aan broccoli, spinazie en zelfs water is ook niet goed voor je. Eet waar je je goed bij voelt en laat je niet zo bang maken door mediahypes over E-nummers of zoetstoffen. Verdiep je eerst in de materie voordat je bepaalde voedingsmiddelen afzweert. Althans, zo doe ik het.