Zo maak je jouw haar (en look) festivalproof

Het festivalseizoen is weer losgebarsten en daarbij hoort natuurlijk de ultieme festivallook. Op uitnodiging van L’Oréal schoof ik onlangs weer terug in de schoolbanken van Style School by Danie voor het vervolg van de L’Oréal University met als thema festival. Dankzij tips over haar, make-up en outfit ben ik inmiddels helemaal festival ready.

festivallook tips

Wil jij ook de ultieme festivallook? Ik deel wat tips van de pro’s.

Speelse 90’s look op ’t hoofd

Pigtails en 2 knotjes op je hoofd: het mag weer. Lekker speels! Wil je het toch wat serieuzer houden en niet 12 jaar oud lijken? Zorg dan dat je een strakke (midden)scheiding maakt.

Vlechten als een pro

Speelse vlechtjes, de mooiste visgraatvlechten en waterfallbraids: een festivallook is niet compleet zonder ze. Voor de echte festivallook trek je de vlechtjes nog wat uit elkaar en spray je er wat haarlak overheen. En voor wie niet kan vlechten: twisten! Pak een pluk haar en breng deze naar voren. (Dus je neus voorbij). Draaien, draaien, draaien en als het tot je hoofdhuid gedraaid is, breng je de pluk terug op je hoofd (naar achteren) en draai je verder tot de hele pluk gedraaid is. Wouw. Cornrow-effect zonder vlechten!

festivallook tips

Textuur in je haar

Shiny haar is prachtig, maar wat mij betreft niet echt festivalproof. Je wilt er toch uitzien alsof je al 3 dagen staat te dansen en de hele wereld aankunt? Floor tipte dat je voor volume vanaf de hoofdhuid wat haarlak in je handen moet spuiten en dat bij je aanzet moet verdelen. Daarmee vertel je ’t haar dat het zo mag blijven staan. Dient het perfecte selfiemoment zich aan? Dan hoef je alleen maar even je handen door ’t haar te halen.

Textuur in je haar in de vorm van kleine verrassinkjes is helemaal hot dit festivalseizoen. Denk aan vlechtjes die onder je haar uitdansen en vlechten waarin lintjes of wol zijn meegevlochten.

Gekleurd haar (voor een dag)

‘Vroeger’ was het nog een hele stap om je haar roze te verven, maar peach en pastelroze lijken ineens toegankelijk. Je ziet het steeds vaker en niemand kijkt er meer vreemd van op. Met de sprays van Colorista heb je in een paar minuten een gekleurde hairdo voor een dagje. Leuk om te proberen! Bevalt het? Dan kun je altijd nog overstappen op de washouts die een paar wassingen houden. Ga voor vlechtjes in verschillende kleuren of confettihaar!

festivallook tips

Hoe voelt het?

De sprays voelen wat mij betreft als een soort van droogshampoo met een kleurtje. Je haar wordt er wel een beetje droog van, maar als je op 20 centimeter afstand sprayt, wordt het niet hard. Voor optimaal kleurbehoud en voorkomen van vlekken wel even ‘fixeren’ met haarlak. En nat worden is geen optie!

Let op: als je hoogblond of zilverblond bent, dan kan het zijn dat de vivid sprays (de turquoise en hot pink) wel een wasbeurtje of 2 nodig hebben om je haar te verlaten.

Op donker haar

Als je donker haar hebt, dan baal je misschien omdat de pastelsprays op jouw haar niet pakken. Maar niet getreurd! Neem een felle kleur! Dat kan weleens uitpakken als een mooie, poederige finish die helemaal hot is dit festivalseizoen.

Unicorn hair

En durf je all the way te gaan? Dan is unicorn hair echt supervet! En eigenlijk dus heel makkelijk te creëren voor een dagje met de sprays van Colorista. Ik zeg iedereen unicorn for a day!

Colorista Festival Tour

De sprays zijn gewoon bij de drogisterijen en Albert Heijn te koop voor ongeveer €8. Je kunt dus easy peasy zelf aan de slag. Maar wil je jezelf nou een echte festivallook aan laten meten door haarpro’s die zijn opgeleid door Floor Kleyne? Kom dan op de festivals Amsterdam Open Air, By the Creek, Buiten Westen en STRAF_WERK langs bij de Colorista-stand voor een festivallook.

festivallook tips

festivallook tips

Maak het af met denim, accessoires en festivallippen

Ga je voor de totale festivallook? Dan hul je je in een demin short met doodles of sterren, trek je een jeansjack uit de kast en ga je helemaal los met pins en glitters en voeg je ook nog leuke accessoires aan je schoenen toe. Oh, en vergeet je bandana niet! Zie bovenstaande inspiratiefoto van Style School by Danie. Je make-upje maak je af met een duo tone lip (het liefst met glanzende lipstick want gloss is back!), ombre lippen of een eenvoudige ’tap & go’. Natuurlijk is matte lipstick here to stay, maar pas daar wel mee op met een festival. Matte lipstick + het zonnetje erop kan weleens kapotte lippen betekenen. Persoonlijk vind ik bijvoorbeeld de Color Sensational Lipsticks van Maybelline fantastisch voor een dagje zorgeloos lipstick dragen met behoud van zachte lippen.