Eten bij de Portugese Marta in Amsterdam met Withlocals

Dat massatoerisme zijn we zat toch? Dat zag Withlocals ook en biedt je daarom de mogelijkheid om aan te schuiven bij de lokale bevolking of activiteiten met ze te ondernemen. Een soort AirBnB voor activiteiten. Eerst moest je hiervoor nog helemaal naar Azië afreizen, maar sinds kort gelukkig niet meer. Withlocals is sinds deze lente ook in Nederland actief en dat is reden voor een party! Een dinnerparty wel te verstaan, want ik mocht samen met 4 meiden van m’n werk aanschuiven bij een van de Amsterdamse Nederlandse Withlocals-hosts om het uit te proberen. In Nederland richt Withlocals zich namelijk niet alleen op toerisme, maar ook op je eigen stad op een andere manier ontdekken. Schuif dus eens aan bij de topchef bij jou om de hoek of boek een workshop bij een van de inwoners van je eigen stad. Onze host was de Portugese Marta die in haar prachtige, gezellige en huiselijke woonkeuken ver in Amsterdam-Noord een echt Portugees diner voor ons op tafel toverde.

Hoe werkt Withlocals?

Bijzonder makkelijk! Via de app of site kies je een plaats, daarna kies je een activiteit of host die je aanspreekt, je stuurt een ‘request to book’ en even later ben je gekoppeld aan een local en kan de voorpret beginnen! Wij gingen op visite bij Marta (een Portugese dame die inmiddels alweer 30 jaar in Nederland woont) en kregen zo nu en dan een berichtje: waar we haar huis konden vinden, of we onze allergieën door konden geven en dat ze er zin in had.

With locals Nederland Amsterdam

Hoe was het bij Marta thuis?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het best wel een beetje spannend vond om bij iemand aan te schuiven die je niet kent. Daarbij had ik ook nog 4 vriendinnen/collega’s meegenomen die geen van allen op hun mondje gevallen zijn. Hysterische lachbuien zijn ons niet vreemd en van de grapjes waar wij dubbel om liggen moet je maar net houden. Op visite gaan bij Marta (en haar dochter Laura en huisvriend Rudi) heeft geen enkel moment ongemakkelijk gevoeld. Ze heeft heerlijk voor ons gekookt: zo zijn o.a. Portugese geflambeerde chorizo,  Rozemarijnaardappeltjes, Portugese ballen en flan de revu gepasseerd. Yum! Toen er nadat Marta zei dat er 4 ballen per persoon waren een grap werd gemaakt dat dit er meer zijn dan we gewend zijn, was het hek van de dam. Godzijdank kon onze Withlocals-host prima mee in onze worsten-en-ballen-humor. Ik kan jullie natuurlijk nog veel meer vertellen over deze avond, maar als je de reviews van mijn vriendinnen Claartje en Sara leest en de foto’s bekijkt, heb je een prima beeld van de avond!

Wat kost het?

Een Withlocals-ervaring is er in verschillende prijscategorieën. Een Portugees diner bij Marta kostte ons €25,- per persoon voor een gezellige, bijzondere avond met aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht, toetje en wijnen. In Nederland liggen de prijzen wel wat hoger dan in andere landen is me opgevallen, maar alsnog een prima prijs natuurlijk voor zo’n leuke ervaring.

Ga ik het vaker doen?

Niet in Amsterdam … omdat ik daar ook werk en dus iedere dag kom voelt het al snel minder bijzonder, maar in het buitenland wil ik het zéker nog eens doen!

Iedere 2e persoon gratis

Boek je nu een tour, activiteit of een diner in Nederland, dan is de 2e persoon gratis! Gebruik hiervoor de code #HOLLAND.with locals Amsterdam
with locals Nederland
with locals Portugees
Withlocals 2e persoon gratis
Withlocals review
Withlocals ervaring

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

3 thoughts on “Eten bij de Portugese Marta in Amsterdam met Withlocals

  1. Klinkt onwijs goed, lekker en gezellig! In Indonesië heb ik ook een paar keer op de website gekeken, maar op de plekken waar wij zaten hadden ze niet veel. Helaas.

  2. Dit lijkt me leuk om te doen, zowel als host als als bezoek. Je leert zo wel nieuwe mensen kennen. Prijs is wel beetje aan de hoge kant maar goed, Marta heeft er wel haar best voor gedaan.

Comments are closed.