De Tomeato-burger voor veggielovers

Soms heb je gewoon even geen zin in vlees. Nee, ehhh. Nee. Dat ken ik niet, maar ik ken genoeg mensen die om verschillende redenen liever geen vlees eten. Ok prima, dat snap ik best. Maar hoe zit het met een lekkere juicy burger op z’n tijd als je geen vlees eet? Natuurlijk bestaan er wel veggie-burgers, maar die zijn echt niet te vergelijken met the real deal. Ho. Stop. Nu dus echt wel! Sinds kort vind je bij Albert Heijn to go de verse Tomeato-burger van &samhoud (ja, dat goede restaurant van Moshik Roth) voor €3,75.

Wat is dat dan, een Tomeato-burger?

Een stevig broodje met de gebruikelijke ‘hamburger-accessoires’, maar zonder vlees. Wat vervangt het vlees dan hoor ik je al denken! Tomaat, ui en rode biet. En ‘de bite’ voelt bijna hetzelfde alsof je in vlees hapt (vandaar de naam Tomeato). Heel slim bedacht. Als je van afspraak naar afspraak rent hoef je dus niet altijd voor de vette, snelle burger van McDo of B.King te kiezen, maar is er nu ook een verantwoorder alternatief. Ik mocht ‘m een aantal weken geleden alvast voorproeven tijdens een fijne lunch bij &samhoud|places. Naast een enorme vleesliefhebber ben ik gelukkig ook een enorme tomatenfan, dus deze burger scoort bij mij een dikke prima. Eerlijk is eerlijk: als ik moet kiezen ik ga nog steeds liever voor vlees.

Gezonder dan een hamburger?

Voor de calorieën hoef je het niet te laten, want die zijn nagenoeg gelijk. Zo nu en dan bewust voor een vleesloos dagje kiezen kan natuurlijk nooit kwaad.

Ps. de Tomeato-burger is er ook in een kant-en-klaar-variant bij de gewone AH-winkels, maar die is een stuk minder lekker dan de verse bij AH to go.

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips: