De musthave badpakken en bikini’s van deze zomer | 5 trends

Ook als je je op het strand of aan het zwembad van je zomerjurk ontdoet, wil je er fashionable uitzien. Ik tenminste wel. In een uitgelubberde bikini uit 2010 of een badpak waarvan de kleuren helemaal zijn verbleekt door de zon, wil ik niet gezien worden. Met de zomer in aantocht wordt het tijd om trendy badkleding te shoppen. Maar wat is er deze zomer helemaal hot? Samen met Hunkemöller deel ik 5 badkleding-trends en bijbehorende, betaalbare voorbeelden. Dit zijn de musthave bikini’s en badpakken van het seizoen!

bikini badpak trends zomer

Gehaakte bikini’s

Op festivals zagen we de afgelopen jaren al steeds vaker weer gehaakte tops voorbij komen, maar nu heeft de trend ook de badkleding ‘besmet’. Lekker boho en ultiem 70’s: de gehaakte (crochet) bikini of badkleding met gehaakte details (zoals bovenstaand). Wat een leukerds! Bijna zonde om alleen aan het zwembad of op het strand te dragen. Gehaakte badkleding is ook enorm leuk onder een see through top.

bikini badpak trends zomer

Lace-up badkleding

De touwtjes zien we al een flinke tijd in het modebeeld. Van t-shirts tot kniehoge laarzen: lace-up mag overal. En dus ook in je bikini. Zoals bij deze witte, spannende, maar toch classy bikini uit de Doutzen’s Summer Stories bikinilijn. Het bikinibroekje kost €19,99.

bikini badpak trends zomer

De high waisted bikini

Een high waisted bikinibroekje doet je benen langer lijken en  is daarbij ook nog lekker comfortabel voor wie niet staat te springen om haar buikblubbertje te showen. Deze high waisted bikini met cut-outs (€19,99) vind ik geweldig, maar ik ben wel een beetje bang dat ik er zelf uitzie als een rollade. Binnenkort maar eens passen in de winkel!

bikini badpak trends zomer

Cropped bikinitop

De cropped top is inmiddels niet meer weg te denken uit het modebeeld. Al jarenlang mogen we inmiddels stiekem een stukje van ons middenrif showen voor een sexy touch. Ook de cropped top zien we in badmodeland terug dit jaar. Een ietwat bedekte, fashionable bikinivariant dus. Deze top, met cut-outs (2 trends in 1) shop je voor €29,99.

bikini badpak trends zomer

Het spannende badpak

Sinds de comeback van het badpak zien we steeds spannendere varianten. Dit jaar vooral met cut-outs, fishnetdetails en creatieve creaties met bijzondere bandjes. O, en in monokini-variant of zelfs met lange mouwen, die we steeds vaker terugzien.

Met wat voor bikini lig jij aan het strand?