De leukste stadsstranden in Nederland

Hete zomerdagen zijn schaars in Nederland, maar dit weekend wordt het weer mooi weer! Als de temperatuur dan eens boven de 30 graden komt, dan zijn we vaak zo oververhit, dat we niet weten wat we met onszelf aanmoeten en twijfelen we of we – net zoals de rest van Nederland – gaan afreizen naar het strand. Grote kans dat je dan mag aansluiten in de file en handdoek aan handdoek op het strand ligt. Niet heel ideaal dus. Je kunt het ook veel dichter bij huis zoeken, want in veel Nederlandse steden heb je stadsstranden; verborgen pareltjes in de stad waar het heerlijk vertoeven is tijdens de zwoele zomerdagen.


Foto/ Primark

In samenwerking met ActiePagina.nl geven we je daarom tips voor de leukste stadsstranden in Nederland. 

Stadsstrand in Haarlem

Met het lieve kleine stadsstrand van Haarlem (De Oerkap) trap ik af. Het is er aan het Spaarne vaak op zonnige dagen net zo propvol als het normale strand aan de kust, maar De Oerkap is echt vele malen leuker dan het strand met haar gemêleerde publiek en festival- en hippievibe. ’s Middags bestel je er lekkere broodjes en ’s avond homemade pizza’s! Yummmm. Als je geluk hebt kun je ook nog een staaltje livemuziek meepikken.

Stadsstrand in Amsterdam

Amsterdam is niet per se de fijnste plek om in de zomerhitte door te brengen. Je kunt natuurlijk de trein of auto pakken naar Zandvoort of Bloemendaal, maar met de fiets ben je vanuit het centrum binnen een half uurtje bij Blijburg aan Zee. Ga je op het strand liggen of heerlijk afkoelen in het water? Vanaf Centraal Station is het overigens ook goed bereikbaar met het OV. Wil je liever toch in de stad blijven? Sinds 15 juli ligt er 6 weken voor het Centraal Station een echt stadsstrand! Je kan er niet zwemmen, maar het belooft heel gezellig te zijn om de dag door te brengen met kinderen. Oh, en Roest en Pllek zijn ook zeker een favoriet. Bekijk hier nog meer fijne plekjes in Amsterdam waar het goed vertoeven is met warm weer.

atadsstranden Nederland
Foto/ Pllek

Stadsstrand in Utrecht

Op een echt hete dag is er geen zuchtje wind te bekennen in het midden van het land. Menig park zit vol, maar eigenlijk is het daar ook niet uit te houden. En voor kustplaatsen moet je een hele dag uittrekken. Hét stadsstrand van Utrecht is ‘Strand Oog In Al’. Ontspannen en genieten aan de waterkant en net even het idee hebben dat je niet in de stad bent. Op de website van Soia lees je meer over het restaurant en de evenementen die op de planning staan. ‘Utrecht aan zee’ vind je bij de Haarrijnse Plas. Wel een stukje fietsen vanaf het centrum, maar een ultiem strandgevoel met een hippe strandtent: Key West Beachhouse.

Stadsstrand in Den Haag

Dit is een redelijk open deur: Scheveningen is de ‘place to be’ op een hete dag. Het gevaar is alleen dat zo ongeveer heel Nederland dit denkt, dus dat het net een soort mierenhoop wordt. Gelukkig heeft Den Haag meer te bieden. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende Strandslagen op Kijkduin, Fuutlaan of het Zuiderstrand. Een stuk rustiger en minder toeristisch. Let wel op dat je niet per ongeluk een naaktstrand uitkiest. Tenzij dit natuurlijk is waar je naar op zoek bent ;).

Stadsstrand Amersfoort

Ook Amersfoort heeft een heerlijk stadsstrand en nog een hippe ook! Zandfoort aan de Eem zit op een unieke locatie en biedt voor iedereen wat wils. Je kunt er gevarieerd eten, drinken, dansen of gewoonweg heerlijk wegdromen. Ook organiseren ze regelmatig activiteiten zoals een pubquizzen. Of wees creatief met het maken van zandsculpturen en grafitti kunstwerken.


Foto/ Zandfoort aan de Eem

Stadsstranden in andere steden in Nederland

Ook onder de rivieren zijn er mooie stadsstranden. In Eindhoven ga je in het weekend naar Plage du Lac en het gezellige Tilburg heeft de Waterjump. Bekijk hun programma voor de wekelijkse activiteiten. En ook leuk; Elle Eten is momenteel bezig met een special over stadsstranden in Nederland. Hou hun website dus in de gaten voor de laatste zomer hotspots! 

Niet opzoek naar een strand, maar wil je wel even weg uit de stad? Neem eens een kijkje op ActiePagina.nl in de categorie Dagje-uit. Hier vind je heel veel leuke kortingen op leuke dagtripjes, dierentuinen, pretparken en hotels. Zo betaal je in ieder geval nooit de hoofdprijs.

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

2 thoughts on “De leukste stadsstranden in Nederland

Comments are closed.