5 budgettips: zo scoor je een budgetoutfit voor de lente

Met de zomerse temperaturen waarmee we zo nu en dan verrast worden, breekt bij menig vrouw het zweet al uit. Niet vanwege de temperatuur, maar vanwege de stress die toeslaat wanneer we voor onze kledingkast staan. Vesten en truien voeren op dit moment nog ongetwijfeld de boventoon in je kast, maar een fijn, luchtig shirtje en lichtkleurige jeans ontbreken.

Een nieuwe lentegarderobe met een beperkt budget

Nu de winkels zijn gevuld met de nieuwste voorjaarscollecties en de uitverkoop – de mid season sale daargelaten – nog even op zich laat wachten, is het lastig om koopjes te scoren. Om nu nog maanden te wachten tot je iets nieuws kunt kopen zit er waarschijnlijk niet in met de kledingcrisis voor de lente. Nu ben je waarschijnlijk toch geneigd teveel geld aan dat ene leuke item uit te gaan geven, terwijl je het geld misschien veel beter kunt gebruiken bij het boeken van een leuke stedentrip of het betalen van je huur!

Om toch een leuk, kwalitatief item te scoren voor komende lente zonder de hoofdprijs te betalen, heb ik in samenwerking met ActiePagina.nl, de marktplaats voor bewust en slimmer shoppen, 5 redelijk basic tips opgesteld waar je altijd wat aan hebt.

1. Sample sales

Je ziet ze ongetwijfeld weleens voorbijkomen op Facebook, sample sales van bekende merken. Tijdens deze grote uitverkopen van bijvoorbeeld Super Trash of Goosecraft scoor je hoge kortingen op toffe items. Zoek online naar de sample sale van je favoriete merk en zorg dat je op tijd bent zodat er nog veel keus is.

2. Cashback-acties

Niet iedereen is bekend met cashback-acties, waarbij je als consument geld terug kunt krijgen wanneer je voor een bepaald bedrag shopt. Actuele cashback-acties vind je op ActiePagina.nl, bijvoorbeeld die van Shoeby.

3. Check de folders

Een NEE/NEE sticker op de brievenbus en toch de laatste koopjes checken? Download de app van Reclamefolder of Spotta zodat je online op je gemak de actuele folders kunt bekijken en in een oogopslag de aanbiedingen spot. Niet alleen gemakkelijk, maar ook nog eens goed voor het milieu.

4. Online korting shoppen

Een item voor de lente scoren kan natuurlijk in een fysieke winkel, maar ook relaxt online vanuit je luie stoel. Geen lange wachtrijen, vieze pashokjes en gemakkelijk zoeken op maat en kleur. Een slimme online shopper is altijd op zoek naar korting. Scoor via ActiePagina.nl exclusieve kortingen bij bijvoorbeeld mijn favoriete webshops Forever 21 of Asos.

5. Verkoop je kleding online

Geen geld voor een nieuw item? Duik je kledingkast in en verzamel alle oude kleding die je niet meer van plan bent aan te trekken. Zet deze kleding op een website als unitedwardrobe.com of thenextcloset.com en verdien hier een fijn zakcentje mee! Het verdiende geld kun je ongetwijfeld gebruiken voor een nieuwe lente-outfit.