Cadeautip: Altijd een Parisienne – waar je ook bent €16,95

Stiekem willen we allemaal – bewust of onbewust – een Parisienne zijn. Super stijlvol, cool, zelfverzekerd en zonder dat het lijkt dat alsof ze er moeite voor hoeven te doen. Hoe dan? Misschien heb je de Engelse versie van dit boek ‘How to be a Parisian – wherever you are’ al gelezen. Ik spring een beetje laat op de bandwagon omdat ik vaak tijd tekort kom om te lezen, maar nét op tijd voor de lancering van de Nederlandse vertaling van dit boek.

Yes, ook de échte Parisiennes zijn niet rijk in geld, maar wijsheid.

Ontbijten met auteurs Sophie Mas en Audrey Diwan

Vorige week schoof ik aan voor een ontbijt(je) in Café de Paris (voorheen Bar Italia) op het Rokin in Amsterdam, waar we een heerlijk ontbijt voorgeschoteld kregen. Niet erg Parisienne-like want die eten niet en roken alleen maar, toch? Haha. Twee van de vier auteurs – Sophie Mas en Audrey Diwan – namen de Nederlandse vertaling van het boek in ontvangst en kropen bij ons aan tafel om te vertellen over het boek én de vooroordelen over Franse vrouwen te ontkrachten. Wat een prachtige vrouwen. Grappig, mooi en eerlijk over dat niet alles altijd zo perfect is als het lijkt natuurlijk.

“Voor elke vrouw in de 21e eeuw dus. Een gids over liefde, stijl en slechte gewoontes, maar ook over de Parijse kijk op cultuur, mode en hoe je te gedragen. Tips, columns, recepten en korte handleidingen wisselen elkaar af: van de basics tot je eigen slechte gewoontes, van durven lief te hebben tot tips voor in de stad zelf. Het boek bevat meer dan 80 foto’s en illustraties, de meeste van de auteurs zelf.”

Budgetproof cadeautip

Een perfect cadeau voor iedere vrouw eigenlijk. Vooral voor de meiden en vrouwen die alles al hebben! Altijd een Parisienne is een heerlijk boek om zo nu en dan een stukje in te lezen, maar als je eenmaal begint word je al snel in de wereld van de Franse vrouw gezogen. En lekker betaalbaar, voor €16,95 ben je klaar. Nu is hij er nog niet tweedehands, maar dat zal vast ook snel komen.

Altijd een Parisienne - waar je ook bent