Budget én last-minute DIY Valentijnscadeautje

Zaterdag is het Valentijnsdag. Heb je nog geen cadeautje voor je lover om hem of haar te laten zien dat je écht heel erg head over heels bent? Oeps. Geen paniek. Een budget én last-minute haalbaar Valentijnscadeautje to the rescue. Ik ga jullie een romantisch geheimpje verklappen. Toen ik ontzettend verliefd was op mijn vriendje, maar we nog niet bij elkaar waren, vertrok ik voor 7 maanden naar Oostenrijk. Ik maakte toen (en later nog een aantal keer) een doosje met een notitieboekje dat ik helemaal had volgeschreven met gedachten, quotes en andere hersenspinsels. Ook zat er in dat doosje een stapeltje enveloppen. Eens in de zoveel tijd mocht hij een envelopje openen waarin stond hoe leuk ik hem vond, hoe ik onze eerste ontmoeting had ervaren, wat hem zo speciaal maakt, m’n luchtje, enz. Romantisch toch? Ik snap dat je – als je vandaag nog niets hebt geregeld – niet zoveel tijd hebt dat je een heel boek kun schrijven. Daarom een romantisch cadeautje wat in een middagje gefixt is.

Wat heb je nodig?

 • 52 kaartjes/envelopjes/vouwpapiertjes
 • inspiratie
 • een pen
 • genoeg speeksel om 52 enveloppen dicht te likken

Aan het werk!

Mannen hebben het niet zo op Valentijnsdag. Ze vinden het stom om op een verplichte dag extra hun best te moeten doen. Waarom nou speciaal op díe dag onder dwang laten zien dat ik je liefheb? Een beetje gelijk heeft hij wel hè? Daarom een Valentijns-DIY die hem elke week van het jaar blij zal maken. Koop 52 kaartjes (Action), print 52 kaartjes (lang leve Pinterest), maak 52 kaartjes (creatieveling, dat gaat tijd kosten!) of knip 52 briefjes. Zo kun je je vriend zich iedere week van het jaar geheid sowieso 1x extra speciaal laten voelen. Op ieder kaartje schrijf je iets liefs, of je stopt iets leuks in het envelopje:

 • Waarom je zo gek op hem bent
 • Wat je denkt als je hem ziet
 • Welke songtekst je aan hem doet denken
 • Hoe hij voor jou ruikt
 • Wat je zo fijn vindt aan samenzijn
 • Waarom jullie perfect voor elkaar zijn
 • Wanneer je precies verliefd op hem werd
 • Hoe jullie eerste ontmoeting was
 • Hoe lang (dagen, uren, seconden) jullie al samenzijn
 • Spuit je luchtje op een kaartje
 • Plaatjes van huizen waar je graag samen in wilt wonen
 • Cadeautjes die je graag voor ‘m zou willen kopen als je rijk zou zijn
 • Wat je het liefst samen doet
 • Je favoriete quotes
 • Je eigen ‘liefde is’ tekening
 • De songtekst van jullie liedje
 • Inside jokes waar alleen jullie om moeten lachen
 • Vakantiefoto’s
 • Kleine cadeautjes: ‘n kraslot of een cadeaubon om samen koffie te drinken
 • Restaurants waar je nog graag samen wilt eten

100% slagingskans

Het kan zoals je ziet echt van alles zijn! Zolang hij er maar een geluksmomentje door ervaart. Ik heb er alvast 20 van de 52 (iedere week van het jaar) voor je verzonnen in minder dan 1 minuut. Jij kunt die laatste 32 makkelijk in 5 minuutjes zelf verzinnen. Ik weet in ieder geval dat ik er heel erg blij van word om het te maken én dat m’n stoere vriendje dit stiekem veel leuker vindt dan een stoere mannencadeau. Ieder vriendje zal dit waarderen! Helemaal als hij het hele jaar door elke week een envelopje mag openen. Wedden dat hij er stiekem naar uitkijkt?

Ps. heb je nou echt geen zin of inspiratie om 52 envelopjes te vullen? Je kunt er ook gewoon 12 doen: één voor iedere maand van het jaar.

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

6 thoughts on “Budget én last-minute DIY Valentijnscadeautje

 1. Superleuk! Mijn vriend stopte altijd van dat soort briefjes in mijn bagage als ik voor een lange tijd naar het buitenland ging…zoooo lief!

 2. Handige tips! Ik houd het zelf ook lekker simpel, ik knip een aantal hartjes uit, print een foto en mooi allemaal in mijn fotolijstje. Mijn zusje had een cadeautje voor me gekocht, dus nu moet ik er ook aan geloven.

 3. Een heel leuk idee! Volgens mij moet je wel elke week een kaartje op zijn kussen leggen, anders vergeet vriendlief het vast! Leuk om te gaan maken. Het is voor jezelf ook goed om weer eens stil te staan, waarom je zo gek op hem bent

Comments are closed.