Op uitnodiging verbleef ik een nacht en dag in Den Haag en Scheveningen om kennis te maken met een aantal culinaire lokale helden. Het programma was grotendeels geheim en toen ik het poepiesjieke Bilderberghotel in Scheveningen binnenliep, maakte ik een opmerking over de sjiek de friemel lounge. Toen werd er verklapt dat er die avond nog meer poepiesjieke locaties op de planning stonden: dineren bij een sterrenrestaurant. Ojee, hoe ga ik dat verantwoorden aan mijn lezers? Een bezoek aan een restaurant met Michelinster, dat is nou niet iets wat je dagelijks doet met een klein budget. Gelukkig is niets minder waar en kun je dus ook met een beperkt budget aanschuiven bij Cottontree Mer by Gert-Jan (voorheen bekend als Seinpost) in Scheveningen.
Betaalbaar eten en een Michelinster gaan wél samen
Hoe dan? Nou, bij Cotton Tree Mer kun je ook a là carte eten voor €15 per gerecht en een 4-gangenmenu heb je al voor €49. Wie had gedacht dat je daarvoor kon genieten van de mooie en lekkere gerechten die een echte sterrenkok bereidt? Leuk hè?
Spannend, zo’n visrestaurant met Michelinster in Den Haag
Ik vond het best spannend om naar een sterrenrestaurant te gaan, maar Mer (aan de zee) is heel toegankelijk. De tafels zijn heel mooi gedekt (met heel veel glazen, zoals het hoort – haha) maar verder is het niet ongemakkelijk sjiek. Minder sjiek dan ik verwacht had eigenlijk.
Dit menu at ik bij Cottontree Mer
Ik moet eerlijk toegeven dat ik helemaal geen visliefhebber ben, maar desondanks heb ik toch het vismenu geprobeerd. Ze wilden – heel lief – een ander menu voor me bereiden, want ook voor de niet-visliefhebber staat er genoeg op de kaart. Dat heb ik afgeslagen, want hey: ik was er nu toch. Het zag er allemaal prachtig uit en de porties waren helemaal niet klein, zoals ik stiekem verwacht had. Genoeg vooroordelen over sterrenrestaurants ;). De zeebrasem was niet helemaal mijn ding, maar dat komt echt alleen doordat ik écht geen fan ben van rauwe vis. De rest was erg lekker en de bijzondere smaakcombinaties hebben me positief verrast. Oh en als je me een toetje voorschotelt met goud en glitters, dan zit het sowieso goed! Vergeet de bijpassende wijnen niet, of in mijn geval de druivensappen (wat een verrassing!).
Het menu
Gemarineerde zeebrasem
komkommer | lente-ui | zwarte knoflook | Bayonne ham | piment d’Espelette | zuurdesem krokant | Dashi-vinaigraitte
Met brood gebakken poon
Cevenne ui | paddestoelen | Cabernet-sauvignon-saus
Chocolade
bros | truffel | mousse | ganache | rice crisp | tuile | passievruchtijs
Wat draag je naar een sterrenrestaurant?
Ojee, ik ging dus onverwachts naar een sterrenrestaurant. Paniek! Wat trek je aan? Ik was nou niet echt voorbereid op een avondje chique dineren. Dat is niet wat ik doe met mijn blog zoals jullie begrijpen, haha. Gelukkig had ik nog een hele lange blouse in m’n koffertje zitten die ik op een creatieve manier onder m’n rok op wist te vouwen én een rok tot de knie. Niet per se een outfit die ik waarschijnlijk ooit nog zo ga dragen, maar voor die avond voelde ik me er een stuk comfortabeler in dan m’n grote slobbertrui en hoed.
Conclusie? Wat een verrassing dat uit eten gaan bij een sterrenrestaurant relatief zo ‘goedkoop’ kan zijn. Zeker een aanrader. Of je nu een kleine of dikke portemonnee hebt. Budgetproof-approved! Je geld waard.
OMG dit ziet er fantastisch uit. Ik wil er NU heen! En je outfit is prachtig!
Prachtig outfit voor een chique restaurant. Je bent in ieder geval niet underdressed geweest.