Dit zijn de beste goedkope smartphones voor je Sim Only

Ik heb al jaren een Sim Only-abonnement. Ik doe met m’n telefoon véél langer dan die 1 of 2 jaar die een gemiddeld abonnement duurt. Dus koop ik de afgelopen jaren zelfs m’n telefoon los #budgettip. Sinds ik een iPhone heb wil ik niets anders meer, maar zo’n Apple-telefoon is wel een rib uit je lijf. Dat kan goedkoper! Daarom heb ik samen met Simyo 4 smartphones die maximaal €250 kosten op een rijtje gezet en volgens ons de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben: perfect bij een Sim Only-abonnement.

Is een goedkope telefoon wel een goed idee?

Is goedkoop duurkoop? In sommige gevallen wel, maar anno 2018 worden er nog maar weinig crappy telefoons gemaakt. De technologie is zó ver, dat er ook heel goedkoop goede smartphones gemaakt worden. Ja, ook van de bekende merken. En in combinatie met zo’n telefoon ben je helemaal goedkoop uit als je een Sim Only-abonnement neemt.

Onderstaande telefoons zijn stuk voor stuk prima dingen waar je je bankrekening niet volledig voor hoeft te plunderen. En natuurlijk zijn ze nú te koop, hebben ze allemaal goede hardware, zijn ze makkelijk in gebruik én snel. Want dat is toch wel het minste dat je van je telefoon verwacht.

Archos 55 Diamond Selfie – veel werkgeheugen

Oke, ik snap best dat je wel even 2x nadenkt om een telefoonmerk te kopen dat misschien niet bijzonder bekend is. Maar hey, het meeste wat uit Frankrijk komt is très bien ;). Toch? De Archos 55 Diamond Selfie kost maar €234 en heeft 4GB aan werkgeheugen. Dat betekent dat je bijvoorbeeld lekker snel kunt wisselen tussen apps. Én hij heeft met 64GB opslag wel 2 tot 4 keer zoveel opslaggeheugen als de meeste andere telefoons. Oké, eerlijk is eerlijk: om de camera hoef je deze telefoon niet te kopen (al denk je misschien van wel om de naam).

Nokia 6 – een knappe Android-telefoon

Ah, nostalgie! Nokia … Mijn eerste telefoons waren van Nokia, En wat waren ze fijn! De Nokia 6 koop je al voor €249 en is om te zien best een knapperd toch? Hij is gemaakt van aluminium en is mooi afgewerkt. Hij oogt niet alleen als een ‘premium’ telefoon, want hij heeft ook gewoon goede hardware. Het scherm is 5,5 inch en heeft een Full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. Niet bijzonder, maar helemaal prima voor die prijs. Ook goed om te weten: de hardware en software werken optimaal samen waardoor ‘ie lekker snel is. Foto’s schiet je in 16 en 8 megapixel en de batterijduur is heel goed.

Motorola Moto G5 – goedkoop én snelle smartphone

Bij Motorola-telefoons zijn de hardware en originele Android-versie altijd goed op elkaar ingespeeld. De telefoon kost ‘maar’ €188 en is volgens de kenners elke euro waard. Het 5-inchscherm is niet te groot en het display heeft een hoge Full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. De camera’s schieten foto’s in 13 en 5 megapixel, meer kun je ook niet verwachten bij deze prijs.

Motorola Moto X Style – waterafstotende en superscherp

Hij is al een tijdje op de markt, maar je kunt ‘m nu voor onder de €250 op de kop tikken, al is ‘ie niet overal meer verkrijgbaar. Omdat anno 2018 de specificaties nog dikke prima zijn, past hij goed in dit lijstje. De Motorola Moto X Style heeft een waterafstotende behuizing en een lekker groot 5,7-inch scherm. Het grote voordeel is de hoge schermresolutie: Quad HD. Dat is bijna de helft scherper dan Full HD, de schermresolutie van veel telefoons die een stuk duurder zijn. De telefoon maakt goede, scherpe foto’s en is snel in gebruik. Minpuntje? De batterijduur kan wel iets beter.

 

 

Tijd voor een nieuwe telefoon? Gooi je oude niet weg, maar verkoop ‘m! Scheelt toch weer. Lees de tips van Simyo hoe je je telefoon verkopen aanpakt en waar je op moet letten.