10x simpel & budgetproof tot rust komen

Wanneer het koud en donker buiten is, heb je vaak ook wat minder energie. Ik ben zo blij dat het steeds een beetje langer licht is! Nu de dagen nog redelijk donker zijn heb je minder zin om je bed uit te komen en ga je eigenlijk veel te weinig naar buiten. Toch willen we allemaal leuke dingen doen en weer even helemaal tot rust komen na een drukke werk- of schoolweek. Elke week geld uitgeven aan een avondje doorzakken in het cafe of een bioscoopje pakken, ga je op ten duur toch voelen in je portemonnee. Ik verzamelde samen met smartphonehoesjes.nl 10 simpele budgetideeën om de laatste winterweken door te komen!

Ikea hack

1. Filmmarathon

Een koude en regenachtige zondag, waarbij je het liefst onder de dekens kruipt… Je kent het vast wel. Begrijpelijk dat je geen zin hebt om de deur uit te gaan met dit weer, maar de hele dag in bed liggen is ook niets. Wat doe je? Creëer een knusse hoek op de bank, zoek al je guilty-pleasure-films op en houd een filmmarathon! Het enige dat je nog nodig hebt is een grote mok thee en je favoriete snack. Genieten maar!

2. Relaxen in bad

Laat het bad vollopen, bak een boek of tijdschrift erbij, verwen jezelf met diverse oliën, schuim of een bruisbal en kom helemaal tot rust. Zet eventueel wat sfeervolle (geur)kaarsen neer en focus je even op niets anders dan het heerlijke water. Tip: lavendelgeur zorgt voor extra ontspanning, ideaal wanneer je even helemaal zen wilt worden. Let wel even op dat je je telefoon weglegt of dat je hoesje waterbestendig is.

3. Uitgebreid kokkerellen

Haal de kookspullen uit de kast, sla je favoriete voedsel in en ga los in de keuken! Maak iets waar je echt van geniet en beloon jezelf met een prachtig opgemaakt bord. Zo voelt het net alsof je in een restaurant zit. Pssst.. een toetje mag er ook best bij!

4. Just me and you

Plan een leuke dag met je lover. Maak een romantische wandeling door het bos of over de heide (mits het weer het toelaat), schakel een spelletjesdag in of relax op de bank met hot cacao of een kop thee. Volgen jullie samen een spannende serie? Dan is een seriemarathon ook altijd een goed idee. Zolang jullie het maar samen doen!

5. Verwen jezelf met een hoofdmassagespin

Dit wonderding heb je vast al wel eens gebruikt, heerlijk! De perfecte manier om even écht te relaxen. Ken je het niet? Probeer het dan snel uit! Wij beloven je, je wilt nooit meer anders. Bye bye professionele massage, jij doet het gewoon zelf!

6. Go workout (met beloning)

Begin de dag met een goede workout. Door te sporten krijg je niet alleen meer energie, maar voel je je ook happy. Ideaal om een ‘ik heb nergens zin in’-dag te doorbreken. Na het sporten kan je jezelf belonen met een saunasessie, een warm bad of een hete douche. You’ll feel better, we promise!

7. Ga erop uit in je eentje

Pak een goed boek, doe je oordopjes in en ga in een leuk koffietentje zitten. Op deze manier ontsnap je even aan de dagelijkse sleur en kom je helemaal tot rust. Quality time met jezelf is amazing!

8. Maak een guilty-pleasure-playlist

Alle liedjes die jij stiekem toch wel heel erg leuk vindt.. die zet je in deze afspeellijst! Het samenstellen van je favoriete tunes en er vervolgens helemaal op losgaan, daar ben je wel even zoet mee. Bovendien is het ook nog eens super leuk!

9. ASMR-filmpjes

Ken jij deze rage al? ASMR-filmpjes ontspannen je hersenen door middel van geluiden en bewegingen. Door het bekijken van deze filmpjes, kan je een bepaald gevoel krijgen: het ASMR-gevoel. Helaas schijnt dit gevoel niet bij iedereen te verschijnen. Toch is het erg leuk om uit te proberen, niet geschoten is altijd mis!

10. A no phone zone

Je smartphone is misschien wel de grootste stressfactor van allemaal. Het is daarom ook goed om even afgesloten te zijn van je socialmediakanalen en alle binnenkomende appjes. Wil je je telefoon toch voor de zekerheid meenemen? Zet hem dan op stil. Tevens is het leuk om een telefoonhoesje te ontwerpen die je er aan herinnert dat rust prioriteit nummer één is. Bijvoorbeeld met een inspirerende quote. Heerlijk die stilte!