Besparen op je mobiele telefoonkosten: 3 tips

Gemiddeld betalen we maandelijks tientallen euro’s aan mobiele telefoonkosten. Hoge kosten waar we in tijden van inflatie niet altijd op zitten te wachten. Zonder telefoon kunnen we echter niet. Gelukkig zijn er toch manieren om te besparen. Niet alleen door je verbruik te verlagen, maar ook door het kiezen van het juiste abonnement. In dit artikel geven we drie handige tips om snel en eenvoudig te besparen op je mobiele telefoonkosten.

1.   Het juiste abonnement kiezen

Allereerst is het belangrijk dat het juiste abonnement wordt gekozen. De tarieven verschillen nogal per provider en het hangt ook enorm af van welk abonnement je kiest. Heb je bijvoorbeeld nog een goed toestel? En zou je deze nog prima wat langer kunnen gebruiken? Dan is dit beste sim only abonnement voor jou waarschijnlijk een goede keuze. Hierbij betaal je enkel voor de simkaart en bijbehorende bundels. Hierdoor ben je relatief goedkoop uit.

Als je weet welk abonnement je nodig hebt, is het tijd om te vergelijken. Gezien er heel veel verschillende providers zijn, kunnen de tarieven onderling ook sterk verschillen en zien we ook afwijkingen in de algemene voorwaarden. Het is belangrijk dat je hier goed op de hoogte van bent. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken. Natuurlijk is het door de omvang van het aantal providers bijna onmogelijk om alles persoonlijk te vergelijken. Gelukkig zijn er ook online vergelijkers die dit automatisch voor je doen. Zo krijg je een duidelijk overzicht van de goedkoopste aanbieders.

2.   Weet wat jouw verbruik is

Om te bepalen welke provider het goedkoopst is in jouw situatie, moet je wel weten wat jouw huidige verbruik is. Hoeveel verbruik je maandelijks gemiddeld? Dit kun je eenvoudig terugzien in de nota’s van je huidige provider. Die informatie is erg waardevol als je abonnementen wilt vergelijken. Ben je bijvoorbeeld iemand die heel veel belt en verder weinig data verbruikt? Dan is sim only onbeperkt bellen verreweg de beste keuze. Zo is er voor elk verbruik wel een geschikte optie te vinden.

3.   Verbruik verlagen

Naast het juiste abonnement kiezen zijn er natuurlijk ook nog dingen die je zelf kunt doen om op de telefoonkosten te besparen. Bijvoorbeeld door je verbruik te verlagen. Dit hoeft echt niet te betekenen dat je je telefonisch drastisch minder gebruikt, maar wel dat je hem slimmer inzet. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor internet. We zitten bijna de hele dag op het internet. Onze telefoon maakt ook standaard verbinding. Zelfs als we onderweg zijn en hier niets mee doen. Zonde! Zo kan je dataverbruik immers hard oplopen.

Je kunt flink besparen door je wifi standaard in te schakelen als je op pad bent. Maak verbinding wanneer er een openbare wifi-verbinding mogelijk is. Zo kun je gratis het internet gebruiken en verbruik je veel minder data. Houd er wel rekening mee dat openbare wifi-verbindingen niet altijd even veilig zijn, dus deel op dat moment geen gevoelige informatie. Je weet immers nooit of er hackers op de loer liggen.