Slimme oplossingen voor meer wooncomfort

Is jouw huis al slim en comfortabel? Internet of Things-oplossingen en bluetooth-oplossingen zijn tegenwoordig verrassend betaalbaar. Waar je vroeger dure systemen moest installeren om het extra comfortabel in huis te maken, kun je nu ook met een wat kleiner budget slim en comfortabel wonen. Deze smart home-oplossingen kunnen je zelfs helpen met besparen.

Onmisbaar in de zomer: een mobiele airco

In de zomer is een mobiele airco onmisbaar. Een vaste airco installeren kost vaak veel geld en de wachtlijsten zijn erg lang. Ook is een vaste airco niet erg milieuvriendelijk. Het kost veel stroom. En stroom kost geld. Een flinke aanslag op je maandelijkse budget. Kies daarom liever voor een mobiele airco of een ventilator. Deze gebruik je alleen maar in de zomermaanden, waardoor je de rest van het jaar bespaart.

Wil je nog meer rendement uit je mobiele airco halen, dan is het een goed idee eens te kijken naar raamafdichting voor je mobiele airco. Op die manier gaat er geen lucht verloren.

Lampen regelen met een app

Zit je net lekker in de stoel, begint het te schemeren. Dan moet je weer opstaan om het licht aan te doen. Waarom? Dat kan een stuk handiger met een app. Tegenwoordig vind je ook in de budgetwinkels mooie verlichting die je geheel met een app kunt bedienen. Je kunt vanuit de app niet alleen het licht aan of uit doen, maar ook meteen de helderheid en de kleurtemperatuur instellen.

Koppel je deze app aan een smart home-oplossing zoals Siri of Alexa, dan kun je zelf met je stem het licht bedienen. Een keertje: ‘Hey Google, zet het licht in de woonkamer aan’ roepen, en de lampen gaan aan. Erg handig!

Contactdozen met USB-poorten

Een lader in het stopcontact: dat is toch eigenlijk niet meer van deze tijd? Hoeveel mooier is het niet als je een wandcontactdoos hebt waar een USB-poort in hebt? Met zo’n stopcontact kun je meteen je smartphones, tablets, fototoestellen of andere apparaten met een USB-kabel opladen. Het mooie is dat de Europese Commissie heeft besloten dat oplaadbare apparaten tegenwoordig een USB-C-aansluiting moeten hebben. Daardoor kun je dus al je apparaten opladen aan dezelfde kabel in je USB-stopcontact.

Deze contactdozen hoeven overigens niet duur te zijn. Je vindt ze goedkoop online, maar ook de bekende budgetwinkels hebben ze regelmatig in de aanbieding. Praktisch, mooi, en het laat je huis een stuk luxer lijken!