Balmain x Specsavers | zo is een designerbril de investering waard

Als brildrager en modeverslaafde, geloof ik erin dat een bril je outfit afmaakt. Althans, de juiste bril. Een bril die je niet draagt ‘omdat je ‘m nou eenmaal nodig hebt’ maar omdat ‘ie bij jou en je outfit hoort. Hoewel een designerbril een flinke uitgave is, zou ik zeggen dat een ‘flinke splurge’ voor een designerbril méér dan geoorloofd is.

brillencollectie
Dit is mijn brillencollectie: van budgetbril tot designerplaatje!

Met mijn 14 verschillend brillen, ben ik wellicht een bijzonder geval. Ehhhh. Ik spaar brillen. Net als tassen en schoenen. O, en blazers. Bij iedere outfit of mood een andere bril. En ja, je zult me ook regelmatig zonder bril spotten. Ik heb namelijk maar -1,00 met een cilinder van 0,50. Autorijden en naar de bios doe ik bijvoorbeeld nooit zonder een bril. Maar een dagje op kantoor gaat prima zonder m’n hippe kijkers.

balmain specsavers

Brildragende modemeisjes worden blij van Balmain x Specsavers

Hoe dan ook. Ik ben al jaren fan van Specsavers zoals je misschien niet ontgaan is. Mijn halve brillencollectie komt bij deze opticien vandaan. En het mooie is, dat ze steeds hipper worden. Nu is er sinds vorige week (ik ging op zaterdagochtend kijken en toen werden ze net opgehangen) een fantastische nieuwe collectie verkrijgbaar voor brildragende modemeisjes: Balmain x Specsavers. Yes! Supermooie, bijzondere brillen met prachtige details van hét iconische modehuis. Echte musthaves. Bijna jammer dat ‘ie op je eigen neus zit en je er niet de hele dag zelf naar kunt kijken.

balmain specsavers - foto bril op

Goed om te weten: de Balmain-brillen zijn allemaal wel aan de grote kant. Ik hou daar persoonlijk heel erg van, maar dat is misschien handig om te weten voordat je naar de winkel snelt. De bril die ik gekozen heb, is de zwarte met gouden, gevlochten pootjes (de 1e die je ziet onder de 10 tips). Al twijfelde ik best wel een beetje tussen deze en de gouden, volledig ronde variant.

balmain specsavers

Het prijskaartje van deze Balmain-monturen is voor Specsavers niet per se goedkoop meer te noemen (€229 per montuur), maar als je van één van de acties profiteert, heb je zomaar 2 designerbrillen voor €229. Budgetproof? Zeker. Ik zou het wel weten! Helemaal als je iedere dag een bril draagt. Cost per wear iets meer dan een halve euro per dag, gezien de glazen gratis zijn bij je montuur. En dan ga ik er zelfs vanuit dat je na een jaar weer een nieuwe bril kiest.

Tip: Specsavers heeft heel vaak een actie voor de 2e bril gratis. Zo wordt een designerbril aanschaffen écht een ‘no brainer‘.

Waarop letten bij het uitzoeken van een bril?

Aangezien een designerbril toch een flinke uitgave is, heb ik nog wat tips zodat je zeker weet dat het de investering waard is. Dit is waar ik zelf altijd op let.

 1. Kies een bril waar je écht blij van wordt en die makkelijk te combineren is.
 2. Zorg dat je bril bij jou en je persoonlijkheid past: wees niet bang om voor een sprekend exemplaar te gaan.
 3. Wat is in de mode? Hoe hipper hoe beter, maar wel op míjn manier.
 4. Kijk goed naar de vorm van je gezicht. Niet alle brillen zijn geschikt voor iedere gezichtsvorm.
 5. Houd de bril in de winkel een tijdje op en voel aan of ‘ie lekker zit.
 6. Vraag jezelf af of de bril praktisch is voor de momenten dat je ‘m zult dragen.
 7. Neem altijd iemand mee. Je moeder, vriend of bff: iemand die een ongezouten mening durft te geven.
 8. Wees niet bang om je te laten adviseren en stel gewoon vragen aan het personeel.
 9. Laat altijd je ogen nog even opmeten. Zo was er bij mij bijvoorbeeld weer -0,25 verschil.
 10. Bedenk van tevoren alvast of je naast kraswerende glazen ook ontspiegeling of meekleurend effect wilt bestellen. Die vragen gaan ze je ongetwijfeld stellen. En zo niet, dan weet je zelf waar je om moet vragen.

2 thoughts on “Balmain x Specsavers | zo is een designerbril de investering waard

 1. Ik heb gisteren de Balmain bril gekocht die je op de foto draagt. ik heb juist de linker gekozen die met het patroontje. Eigenlijk had mijn 20 jarige dochter hem uitgekozen voor zichzelf maar hij was te groot voor haar zodat haar ogen er niet goed in stonden. Maar ik vond hem ook super mooi en mij stond hij ook heel leuk. Ik ben er heel blij mee.

  1. Wat superleuk Dorine! Ik ben heel benieuwd hoe hij je staat. In ieder geval goede smaak, want de bril is supergaaf. Staat er een foto online waar je ‘m draagt? Op Facebook of Instagram bijvoorbeeld? Ik ben reuze benieuwd!

Comments are closed.